Last news in Fakti

4 Март, 2018 17:04 3 237 4

Полицаи гониха банда крадци с кучета

  • банда-
  • крадци-
  • гонитба-
  • кучета

Преследване на труднопроходим терен в гората - сцена, достойна за криминален филм, се разигра край ямболското село Трънково. Полиция със следови кучета тръгна по петите на банда от четирима крадци, в която участва и 36-годишен от Карнобатско, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 2-ри март служителите на реда получили сигнал за взломно проникване в наследствен имот в село Трънково. Ченгетата реагирали незабавно и в хода на предприетите издирвателни действия на място попаднали в следите на извършителите. Униформените установили, че крадците напуснали селото и са навлезли пеш в открита пресечена местност между селата Трънково, Изгрев, Дряново и Маломир.

В преследването им, продължило около 15 км, на труднопроходим терен, е участвало и следово куче. Мъжете са локализирани в село Дряново.

При задържането им те са оказали съпротива, но работата на полицаите е приключила успешно. И четиримата - И. И. /36 г./ от общ. Карнобат, И. А. /23 г./ от Ямбол, М. П. /31г./ и С. С. /24 г./ от общ. Елхово, са криминално проявени, извършители на множество престъпления против собствеността на гражданите.

В хода процесуално-следствените действия, извършени под надзора на Районната прокуратура – Елхово, е установено, че часове по-рано четиримата са извършили и взломна кражба от търговски обект в село Трънково. Оттам те отнели различни стоки на стойност около 2500 лева.

Четиримата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление по чл. по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. 194, ал. 1 НК при условията на опасен рецидив и с прокурорски постановления са задържани за срок от 72 часа.

При проведените полицейски мероприятия са събрани данни за съпричастността задържаните към множество взломни кражби от търговки обекти и частни имоти на територията на област Ямбол. Проверява се съпричастността им към други подобни престъпления, извършени в съседни региони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jpower

    36 0 Отговор
    доктора лекува всякакви цигански набези....
  • 2 емо73канар

    5 0 Отговор
    Трябва да се разреши свободният отстрел на циганите.
  • 3 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Не им трябва ни следовател, ни прокурор, ни съдия, ни лекарство - явно доктор им е нужен !!
    Много лошав беше социализма, ама имаше евтини тухли !!
    И милиционерите бяха лошави -никой не смееше да ги докосне !
    Не знам, ама за бит или пребит , със скъсани пагони турски полицай, още не съм чувал..............
    Хубаво! Ето полицията си е свършила работата! До тук игра на "стражари и апаши" - така се възприема от подрастващите !! Моля Ви, проследете случая до край! Докато тези бандити бъдат наказани и докато си изтърпят наказанието ЕФЕКТИВНО!
  • 4 Дикембе Мутомбо

    0 0 Отговор
    То скоро и с кучета няма да смеят да ги гонят. Не дай, Боже, кучето да вземе да ухапе някой престъпник. Това да не е питбул да хапе дете, че да му се размине. Веднага го обвиняваме, че си е нарушило правата и не е действало в условия на неизбежна отбрана от престъпника с реципрочни по сила и опасност действия.

    За разлика от него, престъпникът не е искал да го ухапе.

    Лошо куче, лошо!