Last news in Fakti

12 Април, 2018 08:49 1 618 5

От избягалия затворник в Пловдив няма и следа

  • пловдив-
  • затворник

Предстои да се установи как точно е станало бягството

Продължава издирването на избягалия затворник Танчев, каза пред бТВ районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Предстои да се установи как точно е станало бягството и на какво основание е бил на лек режим, допълни той. Чакат го до 3 години затвор, ако го съдят за бягството, каза още Илков.

42- годишният затворник Георги Танчев - Манджата, който избяга от обекта, на който работи, е излъгал, че отива на среща със сестра си. Наркопласьорът излежава едногодишна присъда за разпространение на наркотици и съдът е постановил тя да бъде изтърпява в затворническо общежитие при общ режим, съобщава Нова телевизия.

Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги Т. е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. До момента той е бил осъждан многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.

Манджата и още 8 затворници работели в мандра в Прослав. На обекта нямало охрана, тъй като такава се изисква ако работят повече от 9 души.

Към 15 часа мъжът помолил отговорника на мандрата да отиде до близкия паркинг, където го чакала сестра му. Умилостивил го с тъжна семейна история и излязъл. Повече не се върнал. В края на работното време, около 5 часа, от фирмата се обадили в затвора и съобщили, че Танчев липсва. При проверката се оказало, че Манджата всъщност няма сестра.

Създадена е организация за издирването му. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на Танчев.

Предвиденото от закона наказание, за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс, е до три години „лишаване от свобода“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    2 1 Отговор
    Хахах чакат го топлите плажове на островите хахахах или тук 3 години на пампорово и боровец
  • 2 iQ-5

    6 1 Отговор
    Много важно избегал един кокошкар що не търсят Таки и Галевите с милионите ? И тая снощи по новините седнала репортаж
    - как бил избегал някакъв осъден на 1 г.затвор!?!
  • 3 гост

    2 2 Отговор
    Ами какъв затвор и какво наказание е това да ходиш на работа и да нямаш охрана, да можеш да си тръгнеш когато пожелаеш? Това какво общо има със затвор, престъпление и наказание?

    Коментиран от #4

  • 4 Гад

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А ти кво искаш бе, да се излежават по цял ден и да ги храним ли. Да вървят да бачкат, много ясно.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.