Last news in Fakti

25 Април, 2018 15:10 2 951 2

Италианец пази оръжия като за война в Пловдив

  • оръжия-
  • италианец

Той е задържан

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 52-годишният италианец Бетто К. за това, че държал огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение и за това, че в условията на продължаващо престъпление видоизменял неогнестрелни оръжия и боеприпаси в огнестрелни оръжия и боеприпаси, без да има за това право по закон и без разрешение от надлежен орган на властта.

На 12 април 2018 г., в гр. Пловдив, служители на ОД на МВР-Пловдив извършили претърсване и изземване в гараж, ползван от обвиняемия. От помещението били иззети огнестрелни оръжия – пет пушки, три пистолета, някои от тях преправени от газови в бойни, над 50 боеприпаси, както и метални сачми, кутии, мишени, менгеме, хидравличен крик и др. До момента е установено, че обвиняемият държал оръжията и боеприпасите от февруари 2018 г. до април 2018 г.

По делото са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, приложени писмени документи, предстои извършване на съдебно-балистични и технически експертизи и др.

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Бетто, като определението на Районен съд-Пловдив е потвърдено и от Окръжен съд-Пловдив на 24 април 2018 г.

Както TrafficNews.bg съобщи, след като му сложили белезниците, криминалисти и полицаи са направили обиск на гаража му и апартамента, който обитава. Жилищната сграда се намира на бул. " Цар Симеон" в ЖР "Тракия" срещу ресторант "Рибарника".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко сифоня

    14 2 Отговор
    И добре е направил.
    В България вече е по-опасно от Сицилия и САЩ.
  • 2 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Е, най-после можем да му оберем дома спокойно и без притеснения. Той в арестта, оръжия няма, адреса е точен......
    "Родната полиция ни........... "