1 709 3

Закопчаха кюстендилски педофили

Учениците да не правят публични профилите си в социалните мрежи за непознати

Закопчаха кюстендилски педофили
Мария Атанасова

Двама педофили, примамвали жертвите си в социалните мрежи, са задържани миналата седмица в Кюстендил.

За година назад случаите на сексуални посегателства в интернет, по които са работили службите, са над 70, съобщи Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“.

Във Велико Търново той се включи в дискусия с ученици, посветена на киберсигурността. Службите не могат и не трябва да следят активността на хората в интернет, коментира Явор Колев:

"Ние можем да реагираме едва тогава, когато има реално извършено престъпление. В никакъв случай не мога да кажа, че ние работим и вървим след събитията".

Явор Колев посъветва учениците да не правят публични профилите си в социалните мрежи за непознати, а родителите да следят активността на децата си в интернет. Последните статистики показват, че децата между 5 и 15 години прекарват поне по 15 часа седмично в интернет, посочи евродепутатът Ева Майдел:

"Едно на всяко пето дете се среща с човек, когото първо е срещнало онлайн. 90% от кибератаките в Европа се случват по неволна човешка грешка". Участниците в срещата споделиха, че им се е случвало да се натъкват на злонамерен софтуер или да получават покани за приятелство от фалшиви профили.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истината
  Отговор
  1 19:42  04.06.18
  Освен че са задържани какво друго ...съд ..присъда ...или отиде на условна
 • 2 07:22  05.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 07:43  05.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай