Last news in Fakti

27 Юни, 2018 17:14 3 642 1

Шофьорът на Преслава на мушката на съда

  • иван сарафски-
  • шофьор-
  • преслава

Делото срещу шофьора на Преслава - Иван Сарафски и няколко катаджии се връща за ново разглеждане. Днес бе първото разпоредително заседание по делото, но заради неявяване на един от подсъдимите и на двама от защитниците, се насрочи нова дата за провеждането му, съобщи Plovdiv24.bg.

Делото вече веднъж се гледа и всички получиха наказания, но обжалваха присъдите си пред Апелативен съд, който върна делото заради допуснати процесуални нарушения. Междувременно законът бе променен и сега се налага процесът да тръгне по новия ред, с разпоредително заседание.

Припомняме, че Иван Сарафски за обвинен в това, че на 6.12.2014 г. при управление на моторно превозно средство - лек автомобил "Ауди", модел А3 е нарушил правилата за движение: чл.20 ал.1 и ал.2, чл. 119 ал.1, чл.123 ал.1 т.2 б. А, Б и В от ЗДвП и по непредпазливост е причинил смъртта на П. П., като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието, поради което и на основание чл. 343 ал.3 б. Б вр. ал. 1 б.

Костадин Илиев е обвинен за оказване помощ на Сарафски, предизвикал катастрофа, да избегне наказателна отговорност; за използване на служебното положение за набавяне на облага; за приемане на дар, който не му се следва, както и за незаконно държане и придобиване на боеприпаси и неправилното им съхранение – престъпления по чл. 294 ал. 4, по чл. 304б, чл. 339 ал.1 и по чл. 338 от НК.

В периода от 12 януари 2015 г. до 25 март 2015 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление, на три пъти, в качеството си на длъжностно лице – полицай в сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Пловдив, като извършител и в съучастие със Сергей Джамбазов, като помагач, е използвал своето служебно положение да набави за себе си и за другиго противозаконна облага в размер на 220 лева. Той е помогнал в два случая да се извърши по-бърза регистрация на моторно превозно средство в сектор "Пътна полиция" Пловдив и в трети – помогнал на друго лице да премине преглед за техническа изправност и да пусне спрян от движение лек автомобил "Тойота Хайлукс".

Като подбудител и помагач е спомогнал Иван Сарафски да избегне наказателно преследване, като е дал съвет на Тихомир Монев да бъде намерено друго лице, което да заяви пред органите на МВР, че е управлявал автомобил, причинил ПТП, вместо Иван Сарафски.

От 23 август 2014 г. до 20 март 2015 г. в Пловдив е поискал и приел от Николай У. дар, който не му се следва – пари в общ размер от 1 800 лева, за да упражни влияние при вземане на решения от длъжностни лица за намаляване изтърпяването на наказание лишаване от право да управлява МПС.

Борислав Ташев е обвинен в това, че в периода от 06.12.2014 г. до 03.02.2015 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, на три пъти е спомогнал на Иван Саравски, извършил престъпление по чл.343 ал.3 б."б" вр. ал.1 б."в" вр.чл.342 ал.1 от НК, да избегне спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KOkaRItoo

    10 0 Отговор
    Боклук!!!
    Да удариш човек и да избягаш...Непростимо!!!