Last news in Fakti

7 Март, 2012 15:10 2 085 1

Кленовски е екстрадиран в Италия

  • стефан кленовски-
  • италия
Кленовски е екстрадиран в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Стефан Кленовски е екстрадиран в Италия. Екстрадицията на 46-годишния български гражданин е осъществена вчера с полет за Италия, съобщиха от МВР. На летище София той бе предаден на компетентните италиански служители в изпълнение на решение на Софийски градски съд.

Стефан Кленовски беше арестуван на 27 януари към 17.45 ч. в МОЛ-а на „Цариградско шосе“, по сигнал. За него има издадена е европейска заповед за издирване в рамките на операция „Шок“. Той е член на престъпна група и от 2008 г. извършва престъпена дейност в Италия и други държави.

Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари. През септември 2011 г. Криминална полиция попада на следите му, но Кленовски успява да избяга.

На 31 януари Софийски градски съд наложи „домашен арест“ на Кленовски, тъй като отчете, че той не е осъждан, работи и е баща на 4 деца. За това, макар да има опасност той да се укрие, мярката домашен арест е адекватна, според магистратите. Съдията Мирослава Торова обясни, че изпълнението на мярката домашен арест и контролът върху нея по закон се възлага на МВР. И затова не допусна, че Кленовски може да се укрие.

Кленовски обаче така и не излезе от ареста, тъй като му бе повдигнато обвинение за използване на неистински документ за самоличност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    jabarite shte mu scepiat giona