Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 11:06 1 541 0

Кленовски доволен, че го екстрадират в Италия

  • стефан кленовски-
  • италия
Кленовски доволен, че го екстрадират в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Стефан Кленовски ще бъде екстрадиран в Италия във връзка с разследване, което се води срещу него, заради престъпления със сканиращи устройства. Това реши състав на Софийски апелативен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Софийски градски съд реши Кленовски да бъде екстрадиран временно в Италия за период от 6 месеца. Решението обаче бе протестирано от Софийски градска прокуратура. По време на днешното заседание апелативният прокурор определи протеста на колегата му от градска прокуратура като неоснователен. Държавното обвинение изтъкна, че са налице всички основания Кленовски да бъде предаден на италианските съдебни власти и няма никакви аргументи това да не стане.

Защитата на Стефан Кленовски поздрави апелативния прокурор за казаното от него. Той изтъкна, че решението на първоинстанционния съд е правилно, законосъобразно и по най-бързия начин клиентът му трябва да бъде екстрадиран.

Самият Кленовски заяви, че поддържа казаното от неговия адвокат и повтори това, която каза и пред градския съд - че иска по най-бързия начин да отиде в Италия и „да си оправи нещата".

Стефан Кленовски обаче ще бъде предаден на Италия, когато приключи наказателното производство, образувано срещу него. То е във връзка с намерените при ареста фалшиви документи за самоличност.

След заседанието адвокат Иван Коцев съобщи, че производството за фалшивите документи е приключило, но от съда все още „не знаят за това". По-късно той ще се срещне с прокурора по делото и ще стане ясно „какво се случва". До предаването на Кленовски на италианските власти, той остава в ареста.

Стефан Кленовски беше арестуван на 27 януари към 17.45 ч. в МОЛ-а на „Цариградско шосе“, по сигнал. Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов уточни тогава, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Задържаният е бил с фалшиви документи.

За него има издадена е европейска заповед за издирване в рамките на операция „Шок“. Той е член на престъпна група и от 2008 г. извършва престъпена дейност в Италия и други държави. Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари. През септември 2011 г. Криминална полиция попада на следите му, но Кленовски успява да избяга.

На 31 януари Софийски градски съд наложи „домашен арест“ на Кленовски, тъй като отчете, че той не е осъждан, работи и е баща на 4 деца. За това, макар да има опасност той да се укрие, мярката домашен арест е адекватна, според магистратите. Съдията Мирослава Торова обясни, че изпълнението на мярката домашен арест и контролът върху нея по закон се възлага на МВР. И затова не допусна, че Кленовски може да се укрие.

Кленовски обаче така и не излезе от ареста, тъй като му бе повдигнато обвинение за използване на неистински документ за самоличност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА