Last news in Fakti

6 Октомври, 2018 18:13 1 364 5

Искат постоянен арест за шестима аферисти с лекарства

  • онкоболници-
  • гдбоп

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за шестима от задържаните за нелегална търговия с лекарства за онкоболни. Това съобщиха от Специализираната прокуратура. За седмия задържан е поискана мярка "домашен арест“ заради влошено здравословно състояние. Делото е внесено в съда и предстои да бъде разгледано.

7 души бяха задържани по подозрение за участие в организирана престъпна група след акцията в столичната Хематологична болница "Йоан Павел“ и в благоевградската "Свети Мина“ заради съмнения за злоупотреба с медикаменти.

Сред арестуваните има двама лекари и един фармацевт. Констатирано е, че са изписвани лекарства на лица, които се нуждаят от това, но медикаментите на практика не са вливани, а са се изнасяли извън болничното заведение.

След това са отивали във фирма с лиценз, която ги е реекспортирала, като по този начин е източвана Здравната каса. Групата е функционирала от пролетта на 2017 година до 4 октомври т.г., когато са задържани основните извършители на престъпната дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    6 0 Отговор
    Държавата трябва да удари с цялата тежест на закона! Такъв тип престъпления са особено опасни за обществото, защото имат допълнителна морална вреда заради цинизма на извършителите..! Едно е да открадне гладен човек, друго е "лекар" и то от онкоболни...!? Обществото също трябва да реагира, има неща с които не може да се прави компромис...!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Георгиева

    4 0 Отговор
    Това е не само алчност и цинизъм.Това е убийство на болни хора.Това е гавра с надеждата на близките и на мъката и страданията на тежко болни хора!Докъде може да изпадне един лекар...Затвор до живот заслужава цялата измет!
  • 3 с късото име

    2 1 Отговор
    Да,така е у нас!Но с малка уговорка.Кое не е така !Кое у нас е читаво,кое е по реда си!?Кое е нормално,кое е хубаво и хуманно?Ами в обобщение,такова НЯМА!
  • 4 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Накрая ще се потулят нещата. На тези две болници защо не им отнемат лиценза и не им прекратят договора със Здравната каса? Защото сума калинки са на хранилка в тези държавни болници.

    Коментиран от #5

  • 5 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Жалко за всички ни..! Горчивият урок, който трябва да научим като общество е, че свободата най-вече е отговорност..! Да възпитаваме децата си да отстояват морал в гражданската си позиция и в професията, в която творят добро не само за себеси, но и за обществото! Най-доброто възпитание е чрез личния пример!!!