Last news in Fakti

14 Декември, 2018 16:39 4 856 15

Екшън в София! Отвлякоха мъж, обраха жилището му и му взеха колата

  • обир-
  • жилище-
  • кола-
  • софия

Заплашили го с пистолет, привели го в безпомощно състояние и го завързали

На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията, след като бил ограбен и отвлечен. Потърпевшият разказал, че около 19.30 часа, докато паркирал личния си автомобил „БМВ“ пред жилището си, бил нападнат от трима непознати, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заплашили го с пистолет, привели го в безпомощно състояние, завързали го, отнели мъжката му чанта с пари, документи, часовник, ключове от дома му и други вещи. Качили го в техния автомобил, паркиран наблизо. Докато един от нападателите го пазел, другите двама влезли в жилището му с отнетите ключове, откъдето отмъкнали куфар, часовници и пари.

Върнали се на паркинга и един от мъжете потеглил с колата на пострадалия в неизвестна посока. Вторият се качил при тях с „пазача му“ и също потеглил. Малко по-късно нападателите изоставили жертвата си на пътя при с. Казичене. Случайно преминаващ с автомобил мъж го видял и се е отзовал на молбата му да потърсят полиция.

Светкавично стартирали оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия от екипи на СДВР. В рамките на разследването били установени и задържани извършителите на престъплението- трима мъже на 27, 38 и 45 години, криминално проявени и осъждани. Установено е, че двама от тях живеели на територията на столицата без адресна регистрация. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 199 и 142 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай бегай

    10 9 Отговор
    Така си е като имаш БМВ става лошо. Аз като нямам пари за бензинец ми дреме на шушана.

    Коментиран от #6, #14

  • 2 AMG

    30 0 Отговор
    По 15 години!

    Коментиран от #15

  • 3 Тост

    6 8 Отговор
    Как разбраха, че чантата е мъжка, да не е имала "орехчета"

    Коментиран от #4

  • 4 Giuseppe Busso

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тост":

    Вероятно по дръжката
  • 5 БЪЛГАРИНА

    19 0 Отговор
    Мога да кажа евала евала СИСТЕМАТА РАБОТИ МОГЛО а СУПЕР..
    сега ако е удобно да ги паркираме до наглите а..да да...щом са способни нека лежат поне 15г. колеги
  • 6 Крипли

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ай бегай":

    И аз като тебе, ама въртя педалите докато мога, че скоро Боко ще ни погне и нас колоездачите.
  • 7 vasik atanasova

    2 4 Отговор
    ТЕ КАТО НЕ ГО И Е.АЛИ ПАК ХУБАВО

    Коментиран от #11

  • 8 ванката

    3 3 Отговор
    не се казва обаче какви ли документи са откраднати и замаскирани с обир... а пък за случайно минаващата кола със случайно седящ човек вътре пък изби рибата виж ако беше минал човек с кола щеше да е някакси по нормално...
  • 9 Морук

    1 3 Отговор
    Като не са найлрцали и жена му пак леко са е отървал,
  • 10 Страшна държава бълхария

    12 1 Отговор
    Ще ги пуснат с условна няма страшно, в Бълхария да си престъпник не е проблем може да си убиваш, изнасилваш караш пиян, да биеш наляво и надясно, но не си ли вкараш данъка, осигуровките или ДДС-то на фирмата ела да гледаш фулм, призовки , ЧСИ-та , арести и кво ли още не, даже и у панделата може да лежиш, извода е да се закриват фирмите и да си ставаме престъпници най добре:-)
  • 11 uio

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "vasik atanasova":

    ТЕБ КАТО Е.АХА, ЛОШО ЛИ ТИ БЕШЕ?
  • 12 русе 1

    9 0 Отговор
    всички станаха бандити...мързиги да работят.мърши.разстрел мамкаим
  • 13 русе 1

    6 1 Отговор
    мързиги да бачкат.мърши.разстрел
  • 14 БМВ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ай бегай":

    Ти нямаш пари да те погребат,така че ни дреме на шушана за неудачници
  • 15 истината

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "AMG":

    Много е по 15 години. Това нарушава правата на човеците да не хранят престъпници ... По 2 куршума валчните гърлс на престъпник, транзит до крематориума и за 100 лева на човек, се намалява престъпността...това е бъдещето, миналото, само не и настоящето, сега евроджендъроте диктуват модата, а гербави подлоги им служат за пари. Античовешки жестоко е да оставиш жив разбойник след като е извършил злото. Депутатите, комисарите ни мразят нас човеците, те обичат разбойниците.