Last news in Fakti

7 Април, 2012 13:24 2 693 0

Задържаха Ицо Папата и дъщеря му за изнудване

  • ицо папата
Задържаха Ицо Папата и дъщеря му за изнудване - 1
Снимка: БГНЕС

Трима души, участници в организирана престъпна група /ОПГ/, извършили изнудване, са задържани в Костинброд при проведена полицейска операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работата по случая е започнала още през 2011 година, след получен сигнал за действията на ОПГ, занимаваща се с изнудвания на територията на София и страната, във връзка с което е образувано досъдебно производство. В хода на оперативните действия се установило, че лидер на групата е Х.В. (бел.ред. Ицо Папата) на 60 години, подпомаган от дъщеря си – С.Х. на 35 години и друго лице.

Тримата са изнудвали семействата на двама подсъдими по дело за подготовка и поръчка за извършването на убийство и опит за убийство на бизнесмен, на прокурор от ВКП и още на две лица. Участниците в престъпната група са поискали от близките на двамата подсъдими суми над 100 000 лева, като са се ангажирали да осигурят свидетели, които да въздействат в хода на делото.

При проведената операция на 6 април, непосредствено след получаване на сумата от 15 000 лева са задържани Х.В., С.Х. и още едно лице. Проведени са действия по разследване и претърсване на три адреса в Костинброд. Предадената сума от 15 000 лева е открита в С.Х. Иззети са също мобилни телефони, сим карти и документи.

Проведени са и допълнителни мероприятия, разпитани двама свидетели. Продължават действията по разследването за събиране на доказателства за извършените престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА