Last news in Fakti

3 Март, 2013 16:00 7 373 9

Ромски бос закопчан при опит да продаде „Страдивариус“

  • ицо папата-
  • страдивариус
Ромски бос закопчан при опит да продаде „Страдивариус“ - 1
Снимка: БГНЕС

 

Ромският бос Христо Върбанов от София се оказа замесен в международна афера с открадната цигулка „Страдивариус“, съобщава в. „Сън“.

По този начин след две годишно разследване става ясно как, кой и защо задига ценния музикален инструмен през 2010 г. от кафене в британската столица. Последвали няколко препродажби на цигулката като опит да се изгубят следите, но най-накрая „Страдивариуса“ се появил отново на пазара с продавач Христо Върбанов. Ромският бос искал четвърт млн. британски лири.

Христо Върбанов бил задържан след като отишъл на среща за да сключи сделка без да подозира, че купувачите не са колекционери, а британски ченгета под прикритие.

„Страдивариус"-ът, оценен на 1,2 млн. британски лири, е бил собственост преди кражбата на цигуларка Мин Джин Ким.

Цигулката е изработена 1698 г. от италианския майстор Антонио Страдивари. В света има едва 400 подобни екземпляра. Според полицията на Острова почти сигурно е, че предлаганият от Христо Върбанов инструмент е бил откраднат от Мин Джин Ким.

Христо Върбанов - Ицо Папата беше задържан през април миналата 2012 г. и обвинен в изнудване.

През ноември 2012 г. Върбанов беше осъден на 6 години затвор за това, че е поискал 160 000 евро от бившия шеф на „Гражданска защита" Никола Николов, за да не бъдат разпространени в медиите компрометиращи го материали.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илхан Халид

    0 0 Отговор
  • 2 НОВА ШВАБИЯ

    2 0 Отговор
    ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ЦИГАНИНА ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛОЖИ РЕД В ТАЗИ ДЪРЖАВА А ТАКИВА КАТО ТОЯ ДА ЗАПОЧНАТ ДЕНОНОЩНО ДА ПРАВЯТ БОРДЮРИТЕ ПО УЛИЦИТЕ ЗА ЕДНА ВОДНИСТА СУПА !
  • 3 Иван

    2 0 Отговор
    Тоя м...л не трябваше ли да е в затвора?Той и семейството му имат престъпления за 5 смъртни присъди.Ако корумпираните прокурори и съдии не го вкарат в затвора народът ще го линчува.Вече не се издържа.
  • 4 ицо

    0 2 Отговор
    Много хора трябваше да са в затвора, не само М...ли. Стига с тоз расизъм братя българи
  • 5 ГЕРБ ви разказа играта

    0 0 Отговор
    Прилича на Тома Томов - бившият депутат от Коалиция за България и лидер на партия "Рома" Тома Томов осъден през 2011 на пет години затвор по обвинение във взимане на 550 долара подкуп, докато е бил районен прокурор на Оряхово през 1998 г.
  • 6 besta

    1 0 Отговор
    Malko ostana i teq shte si poluchat prisadata
  • 7 ..............

    3 0 Отговор
    Може да е искал само малко да посвири и после да я върне.
  • 8 Дядо поп

    2 1 Отговор
    Не си изкарвайте злобата върху него защото той е дребна риба.В държавата има хора които са много по вредни за обществото от него и всички ги знаем.
  • 9 Исак Бурла

    1 0 Отговор
    Вълкът козината си мени, но нравът никога!
Новини по държави: