Last news in Fakti

12 Април, 2012 11:43 14 635 7

Заловиха лидера на дилърите на кокаин

  • кокаин-
  • мвр-
  • лидер-
  • наркодилър
Заловиха лидера на дилърите на кокаин - 1
Част от задържания кокаин. Снимка: МВР

В хода на продължилата спецоперация на служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е задържан лидерът на организираната престъпна група, занимавала се с транспортиране и разпространение на кокаин от Южна Америка към България, съобщиха от МВР.

40-годишният мъж с инициали К.Д. беше обявен за общодържавно издирване, след като на 9 април антимафиотите задържаха в момент на наркосделка четиримата членове на групата - Г.Н. / 35 г./ - криминално проявен, осъждан за кражби и измами, 33-годишната И.Д., Б.Й /38 г./ - криминално проявен и регистриран за кражба и С.К. /37 г./, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, кражби и притежание на взривоопасни вещества и боеприпаси.

В тях бяха открити  6 капсули кокаин с приблизително общо тегло 60 грама. При извършените обиски и претърсвания в жилищата им бяха намерени и иззети два пистолета и автомат „Калашников” със заличени идентификационни номера, заглушител за него, множество мобилни телефони с български и чужди СИМ карти, неистински документи за самоличност, банкови документи, електронна везна.

На 10 април антимафиотите установиха местонахождението на организатора на групата. Той е задържан на територията на столицата заедно с неговия приближен  Й.Й. / 41 г./, криминално проявен и регистриран за измами.  

Материалите по случая са докладвани на Специализираната прокуратура и работата продължава под ръководството на прокурор.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    4 0 Отговор
    От този бизнес или се излиза с куршум в главата или свършва в затвора!

    Коментиран от #5

  • 2 Васил

    4 0 Отговор
    "автомат „Калашников” със заличени идентификационни номера, заглушител за него"
    На мен ми е интересно каква роля играе тук заглушителя,след като куршума на Калашника е свръхзвуков !

    Коментиран от #6

  • 3 iow4o

    2 0 Отговор
    pak po informacia kakto vinagi ima 6pioni zameseni
  • 4 Фокусника

    1 1 Отговор
    60 грама кокаин??? ЪЪЪЪ???? Браво бе! Сензационно!!!! Тия направо са разбили канала за пренос на наркотици от Южна Америка към България!!!!! Южноамериканските картели що ще да праят сеа?????
    Смях,смях голям!!!!
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "йордан иванов":

    @1 fakt
  • 6 Нема Бира

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Васил":

    @2 Звука не се създава от куршума а от изгорелите газове напускащи камерата и цевта на автомата. Заглушителя омекотява звуковата вълна от експлозията. След това се чува само свистенето на куршумите и ударите им при контакт!

    Само обяснявам, не се заяждам!
  • 7 Чарли

    0 0 Отговор
    Южноамериканските картели ще умрат от глад !!! Смях в залата :)