Last news in Fakti

22 Април, 2019 13:50 3 811 25

Северин призна за убийството на Виктория: Съжалявам много

  • северин красимиров-
  • виктория маринова

Майката на Северин пристигна от Германия за делото

Северин призна за убийството на Виктория: Съжалявам много - 1
Снимка: БГНЕС

Близките на убитата тв водеща Виктория Маринова поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от обвинения в убийството ѝ Северин Красимиров. В съда днес бяха внесени три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата.

Подсъдимият за зверската смърт на Маринова дойде в съда, но запази пълно мълчание пред журналистите. Пред магистратите обаче той промълви: "Признавам си. Съжалявам много!".

Минути по-късно пред съдебната зала се появи и майката на Северин Надежда. Жената е пристигнала за делото от Германия.

В коридора на Русенския окръжен съд тя започна да се тръшка на земята с викове и писъци: "Селяйдин, какво стана". Наложило се охраната да се намеси и да я изведе, съобщи "Монитор".

В съдебната зала защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му.

Прокуратурата и частните обвинители настояха обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание. Затова съдът се оттегли на заседание, след което ще се произнесе по исканията им.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря пред съда за три деяния - убийство, изнасилване и блудство, като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе.

От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.

Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

От Окръжния съд обясниха, че защитата на обвиняемия е внесла в началото на този месец искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие. Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 От затвора

    35 2 Отговор
    Съжаляваш а.....тепърва ще ти се разреши проблема със запека....
  • 3 Сега,последно

    33 0 Отговор
    този циганин Северин ли е или Селяйдин, Св.Петър пита...

    Коментиран от #11

  • 4 възмутен

    40 0 Отговор
    Съкратеното следствие в такива тежки случаи не трябва да се прилага. Тоя примитивен изрод е доказан на 100% ... какво признание и съжаление му търсят? Присъда на мах за тая гад!
  • 5 Никаква смърт, първо да се мъчи

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "Asdfg":

    Да го затворят с най големите убийци и изнасилвачи, да го шибат 20-сетина години и после да се обеси публично това нищожество неграмотно!

    Коментиран от #9

  • 6 коментар

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Asdfg":

    Не смърт.По-добре да работи в уранови мини, хем ще изплати тия поискани 450,000лв.и ще пукне в мините!Ще има полза от това, че е работил и после .......,айдееее.......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДДРОнег

    16 0 Отговор
    Това трябва да отпадне при убийства, особено при жестоки убийства :
    "Публикувано във факти.бг: Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета."
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 hmhmhm

    8 2 Отговор
    Заслужава куршум !
    Но имайки предвид делото Иванчева - ще получи макс 2 години условно!
    БАС 'фащаме ли ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ромско правосъдие

    7 2 Отговор
    Ако наистина е виновен,дайте ни го,бедна ви е фантазията какво ще му се случи!!! А дали това което казва е вярно или така им изнася на някои ? В Германия започнаха разследване на това и др.убийства на журналисти.Ще излезе ли истината на яве?Мисля че до тогава ще го самообесят.
  • 13 Гост

    10 1 Отговор
    ::::В коридора на Русенския окръжен съд тя започна да се тръшка на земята с викове и писъци: "Селяйдин, какво стана".:::: Късно се е сетила тази булка да го пита какво стана. Трябвало много години по-рано да го пита. Сега е късно, боклукът е сторил необратимото.
  • 14 Истината

    5 1 Отговор
    И ние съжеляваме но си заслужи смърнта присъда...и това е ...съжалявал скапан боклук да го обесят на площада
  • 15 Шопа от село

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Магистър":

    И според мен тя беше пречка на боклуците от политиката и трябваше да и се затвори устата. Намериха глупак да им свърши работа.
  • 16 Голям прос

    6 0 Отговор
    Да си излежи полагаемото до живот, пък там да съжалява колкото си иска. Като не се наказват престъпленията както трябва, вижте докъде стигнахме. Тоя да благодари на джендърите от ЕС, по Живково време щеше да вади уран докато засвети
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да да

    3 0 Отговор
    На мен ми стана интересно как доживотна присъда се намалява с 1/3! Да си излежи 2/3 докато умре, а последната да му я опростят. Може даже да го реабилитират по право!
  • 19 Пуштайте го

    1 3 Отговор
    Аиде пускаите го извини се и се покая😂😂😂😂са за великден да наръга некоя баба 😂😂😂😂да спести пенсионния фонд некои леф
  • 20 аззз

    4 0 Отговор
    Със сигурност ще го отложат. И така още няколко години. И когато всички забравят която беше Виктория Маринова ще го пуснат с условна и вече излежани години в ареста (и 300 000 в джоба)
  • 21 Sis

    3 1 Отговор
    Не мога да повярвам,колко глупав народ има.
    Какви заблудени марионетки от корумпираните медий. Как е възможно бе хора да вярвате на тази явна лъжа. Водила е много важно разледване за евро фондове.Вижте последното предаване на Викторя Петрова. Наистина ли все още има хора който не са запознати с това?
  • 22 някой

    6 0 Отговор
    Не съм расист в никакъв случай. Далече съм от мнението, че всички престъпления в държавата ни се извършват от цигани. Но доколкото съм общувал с тях, те се мислят за много хитри. Както се казва, купуват те и те продават. Ако ги хванеш натясно, вдигат ужасни скандали с цялата вулгарност на която са способни. Та и този млад циганин, извършил това отвратително престъпление, бил съжалявал. Боже, научили са го какво да говори. Някой вярва ли му? Има една присъда, която близките на жертвите обикновено искат. "Той не заслужава да живее". Да, ама той ще живее, макар и в затвора с голяма вероятност да бъде освободен предсрочно. А жертвата никога повече няма да живее. Несправедливо! Демокрация, да, ама чак пък такава! Права, права, но все си мисля, че има хора, правата на които трябва да бъдат ограничени.
  • 23 Батман Боко

    3 1 Отговор
    Може би само Сатаната е поръчител на убийствата,но този трябва да се следи зорко,защото има много въпроси,които не са му зададени,но отговорите ,като че ли напират да излязат наяве. НАРОДЕ???Има нещо гнило и в България,нали?
  • 24 Пророк

    1 0 Отговор
    Не е убиеца той, а само го натопиха за да се успокой народа час по скоро,това е поръчано убийство
  • 25 Сарматиан

    0 0 Отговор
    Колко от вас вярват, че този сополив циганин е убил Виктория? Лично мен много ме съмнява цялата тази история и особено бързото разплитане на този случая. За сметка на това има доста факти които надочват вниманието ни към организираната престъпна група " Герб".