Last news in Fakti

5 Май, 2012 13:16 2 719 1

Конфискуваха хиляди часовници менте

  • менте-
  • часовници
Конфискуваха хиляди часовници менте - 1
Снимки: МВР

При спецоперация в столицата е пресечена незаконна търговия с луксозни стоки, неправомерно носещи логото на световни марки, съобщиха от МВР. Конфискувани са 3350 часовника и множество други артикули.

Специализирана операция срещу нерегламентираното използване на търговски марки или дизайн проведоха служители на “Икономическа полиция” при ГД “Криминална полиция”, съвместно със свои колеги от столичното Второ РУП и със съдействието на Патентно ведомство на Република България.
В хода й бяха извършени проверки  на три търговски и складови обекта в голяма складова база, разположена на територията на София.

В един от търговските обекти проверяващите се натъкнали на огромен брой, съхранявани за продажба, часовници, неправомерно обозначени с марките “Брайтлинг”, “Келвин Клайн”, “Гучи”, “Кристиян Диор”, “Сейко”, “Вашерон Константин”и  “Ролекс” и други. Открити са и множество други стоки – чанти и портмонета, отново носещи чужди търговски марки без знанието и съгласието на правоносителите. Н.Т., който е едноличен собственик на фирмата, стопанисваща обекта, не предоставил документи за произхода на предлаганите за продажба артикули. В хода на процесуалните действия от търговското помещение са конфискувани общо 3350 часовника. Образувано е досъдебно производство по чл. 172Б от НК.

В друг търговски обект, проверен в рамките на специализираната операция, било установено, че за продажба се предлагат  обувки, панталони, ризи и блузи, носещи логото на световни марки като “Томи Хилфигер”, “Долче и Габана” и “Луи Вюитон” в нарушение на чл.13 от Закона за марките и географските означения. На управителя на фирмата - Х.Ф., са съставени четири акта от служителите на Патентно ведомство за констатираното административно нарушение на чл. 81, ал. 1 и ал. 5 от ЗМГО. Стоките са иззети с  протокол.

Акт за установено административно нарушение на ЗМГО е съставен и на Я.Р. В търговски обект, стопанисван от управляваната от него фирма, били продавани панталони, неправомерно обозначени с марката “Томи Хилфигер”.

 

Видеото е предоставено от МВР:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...........

    0 0 Отговор
    На 0.22 се вижда дори,че един часовник е вече повреден.Боклука не е отишъл в магазина,а вече е за ремонт.

    ПУСНЕТЕ МЕНТЕТАТА ПО МАГАЗИНИТЕ .

    ПСЕВДОГЪЗАРИТЕ НЯМА КАКВО ДА СИ КУПУВАТ.