Last news in Fakti

3 Юни, 2019 20:44 2 952 15

Осъдиха жена, купувала гласове на евроизборите

  • вот-
  • купен вот-
  • купуване на гласове-
  • търговище

51-годишната Снежана Хр. е получила от 10 месеца затвор с три години изпитателен срок

Осъдиха жена, купувала гласове на евроизборите - 1

Снежана Хр. (51 г.) получи днес наказание лишаване от свобода от 10 месеца, което е било отложено с изпитателен срок от 3 години, след като Търговищкият районен съд одобри споразумението между подсъдимата и Районната прокуратура в града. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Бързото производство срещу подсъдимата е било образувано на 21 май тази година от Районната прокуратура в Търговище, след като е установено, че Снежана предложила на жителка на града и дала на други три жени по 30 лева с цел на бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на политическа партия. Продължаваното престъпление е било извършено в периода от неустановена дата през месец май до 21 май тази година в Търговище.
Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

В Районната прокуратура в Търговище се води и още едно досъдебно производство за предложена имотна облага на лица, за да бъдат склонени за гласуват за определена политическа партия. Повдигнато е обвинение на Наталия И. за престъпление по член 167, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от НК, допълват от Апелативната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циганин

    24 0 Отговор
    Каква полза е имала Снежана да склонява хората да гласуват за еди коя си партия. Тези пари нейни ли са или ги е получила от някой, никой ли не го интересува от къде идват тия пари?

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 660

    15 1 Отговор
    ВСИЧКИ ЦИГАНСКИ БАРОНИ СА ПРОДАВАЛИ ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ, ВСЪЩНОСТ В ГОЛЕМИТЕ ГЕТА ЦИГАНИТЕ НЕ СА СВОБОДНИ ХОРА А МИ СА ВЪВ ФЕОДАЛИЗЪМ, САМО НАЙ-ДОБРИТЕ ЛАКЕЙ ИМАТ ПРАВО НА ТОК, КАБЕЛНА, ИНТЕРНЕТ . . . БАРОНА РЕШАВА ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТ, ИНСТРУКТИРА ГИ КАК ДА ВЗЕМАТ ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ И МУ ПЛАЩАТ И ПРОЦЕНТ ОТ ТЯХ - ОТ ТАМ ИДАТ ПАЛАТИТЕ
  • 5 Ами то се знае от къде

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Циганин":

    От едни далавери с паспорти. То всички разбраха кой купи изборите
  • 6 Циганин

    13 2 Отговор
    Даже не споменавате името на партията, защо ги криете? Ние много добре знаем кой купува гласове.
  • 7 Анонимен

    9 1 Отговор
    Купуването и ородаването на гласове е престъпление. Щом условна, пак ще продават и купуват. Значи на никой не му пука за това. Егати законите. Това е търговия с човешки души, няма свобода, и престъпление против хората, значи и против държавата, 7ма народ, има държава, няма народ, няма държава. Престъпление против личността и държава се наказва със затвор. Конвенции, тинтири_минтири. Това не е ли насилие. Да нареждаш на някой за кого да гласува. Ромите са неграмотни и невежи и каквото им кажат това правят. Вземат парите, и бюлетини те са предварително оформени.
    Това не са избори. По добре да се уговорим един мандат аз, един ти. Защо въобще отиваме да гласуваме, като всичко е фалшививо.
    Лиляна не е избрана, имали право да отива на мястото на друг. То това вече е прекалено.
  • 8 Патриот

    6 4 Отговор
    Щом не купува в интерес на ГРОБ в затвора.
    Само ГРОБ може да купуват гласове. Демокрацията е това, европейски ценности. За едни може, за други не.

    Коментиран от #11

  • 9 Джудже

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Циганин":

    Абсолютно си прав. В България явно партиите нямат нищо общо с купуването на гласове! Сигурно гасове се купуват от "ултрасите" на партиите с лични средства!
  • 10 Отворко

    5 2 Отговор
    Купуването и продаването на гласове е престъпление когато не е за ГЕР....
  • 11 GuðmundssonÐ

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Патриот":

    Много си зле.
  • 12 Boian

    1 0 Отговор
    Другият път пак ще купува, много важно. То има циганя с по 10 присъди дето са на свобода.
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    Нищо един вид. Никакъв съд не е това, дори публично мъмрене е по-ефективно.
  • 14 Борба с фалшивите новини

    0 0 Отговор
    Липсва снимка на жената, липсва информация за коя партия е купувала гласове. Защо? Тази полуинформация, ли ще ни предпази от фалшивите новини? Като се дава пари от информацията...
  • 15 gvdff

    0 0 Отговор
    За 2-3ма подкупени с по 20 лв 10м затвор. То тези са силно незначителни за каквото и да е. Нека жената я накажат, но да полага труд, но да е свободна. Въпроса е, кой командва, как да стигнат до него. Дори защо не се стигне до 1-2 нива над нея, където вече може да става въпрос за стотици купени гласове. Тези да лишат от свобода.