Last news in Fakti

11 Май, 2012 10:39 971 1

Петима са задържани за домови кражби

  • петима задържани-
  • домови кражби

Групата е атакувала сезонно обитаеми къщи в селата Дреновец и Тополовец, Видинско

С полицейска мярка за срок до 24 часа в РУП-Белоградчик са задържани петима жители на с.Дреновец - Т.С./28г./, Х.Х./25г./, М.Х./21г./ и криминално проявените И.С./34г./ и Т.К./38г./. Повече от месец криминалисти от ОДМВР-Видин и служители от РУП-Белоградчик наблюдавали петчленната група в хода на разследване за извършени домови кражби в селата Дреновец и Тополовец, общ.Ружинци.

При извършени вчера процесуално-следствени действия, с разрешение на Районен съд-Белоградчик, са претърсени жилищни сгради, стопански постройки и моторни-превозни средства, ползвани от петимата мъже.

Открити и иззети са множество електрически уреди – телевизор, тостер, ютии, печки, кафеварка, котлони, инструменти, палатки, ел. двигател, помпи, кабели, удължители, кухненска посуда, килими, одеала, метални битови предмети и др. Изяснено е, че вещите са отнети от частни имоти във времето от февруари до май т.г.. В дома на М.Х. е открит и иззет газов пистолет “Екол” с интервенции по цевта (свалена муфа) и две кутии с общо 59 патрона различен калибър.
По случаите в РУП-Белоградчик са образувани досъдебни производства. Работата по изясняването и документирането на цялостната престъпна дейност на петтимата задържани продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    neka da sa za nazidanie i da gi tiknat za dulgo