Last news in Fakti

16 Юни, 2019 13:15 6 820 16

Арестуваха жандармерист с половин тон нелегален тютюн

  • жандармерист-
  • жандармерия-
  • тютюн-
  • контрабанда

Служителят на МВР участвал в организирана престъпна група за производство и разпространение на подобен тип стоки

Арестуваха жандармерист с половин тон нелегален тютюн - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Служител на МВР от Дирекция „Жандармерия“, участвал в организирана престъпна група за производство и разпространение на нелегален тютюн, е заловен в момент на транспортиране на стоката, съобщи говорителят на специализираната прокуратура Сийка Милева, предаде репортер на БГНЕС.

Милева обясни, че ГДБОП е разбила три нелегални бази в област Русе, в които са се съдържали съоръжения за обработка на тютюн с уреди за омекотяване, нарязване и пакетиране. В складовете са се произвеждали около 1 тон за пушене седмично. Всяка база си имала отговорник, който разпространявал тютюна на клиенти. Част от задържаните членове на организираната престъпна група са хванати в момент на производство.

Тютюнът се е обработвал допълнително с ароматизатори, за да се продава повече. При обиските са иззети над 360 килограма тютюн, тефтери с черно счетоводство, като според записаното в тях за периоди групата е имала печалби от над 100 хиляди лева месечно.

„Служителят е от Жандармерията, задържан е вчера при транспортиране с личната си кола на над половин тон тютюн за пушене в 30 чувала. Транспортирал е незаконната стока и докато е бил униформен, за да не го спират колегите от МВР. Паркирал си е автомобила с нарязания тютюн на паркинга на Жандармерията, докато е работил като полицай. Служителят е започнал работа през 2015 г. в Дирекция „Жандармерия““, допълни Милева.

От дейността на престъпната група е избегнато плащането на акциз в размер на над три милиона лева. Групата е действала от 2017 г., допълниха от прокуратурата.

„Информация за групата беше придобита в края на миналата година в Благоевград. Интересното в случая е засягането на държавния бюджет чрез неплащането на дължими акцизи за тютюневи изделия, отделно се засягат интересите и на легалните производители на тютюневи изделия. На тези 360 килограма, заловени по време на акцията, дължимият акциз е над 52 хил. лева. 11 лица са привлечени към наказателна отговорност за участие в ОПГ с цел притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол. С определение на спецсъда петима от лицата са задържани с мярка „Задържане под стража“, двама са под домашен арест, а трима са пуснати под парична гаранция“, съобщиха още от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарматиан

    54 2 Отговор
    Голяма работа, кой знае какво. Политици и магистрати защитават убиици и трафиканти на наркотици теза тютюна се хванали. Пред всяко училище в България седят по няколко дилъри и продават наркотици на непълнолетни а те с тютюн се занимават.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Давид

    24 1 Отговор
    A кой ги назначава ? А кой ги проучва ? Масово се назначават , умишлено престъпни елементи за да изпълняват определени задачи без въпроси и после ги жертват за да прикрият първоизточника и да хвъргат прах в очите на населението . Аз познавам поне 20 души от жандармерията , които преди да станат държавни служители продаваха дрога по дискотеките и същевременно бяха шофйори и охрана на собствениците на тези дискотеки . А пък техните шефове си пиеха питиетата със директорите на ДАНС , които им бяха нещо като консултанти . Няма мафия , държавата е мафия . А задкулисието , предимно стари генерали от ДС работят за евреи , които не искат историята за България да се разбере , защото ще лъсне истината , че Израил е тук а не в онази пустиня дето са само араби . Или подобрени такива от белия ген . Това е скромната истина другари .
  • 4 ТСТ

    4 1 Отговор
    Като знам каква "радост" предизвикват такива като него, когато попаднат зад решетките, направо им се чудя на акъла, че изобщо се захващат с подобни глупости...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИВАН

    15 1 Отговор
    Във всяко общество най долната и гнусна пасмина са ченгетата - слуги на управляващите, но не и на народа, понеже управляващите гледат само собственото си благо ... вземете океаните, планините, водата - всичко се замърсява и експлоатира като за последно, умориха и пчелите и хората тровят всекидневно с какво ли не

    Коментиран от #9

  • 8 С ква кола

    10 1 Отговор
    В каква кола е натоварил половин тон,преди 19 години,натоварихме половин тон мед в Ауди А6 95-96г. Толкова вирната предница не знам дали сте виждали,на пункта работеше жената на митрата който беше спбственик,да командори циганите в базата,като я видя се хвана за главата и вика “момчета товари ли се така такава кола” 2000г. По нашия край си бяха супер рядкост тогава тия Аудита,а бяхме слагали и на задната седалка....просто предницата сочеше небето и пътя го виждаш пред теб от 25 метра нататъка.Наистина са били рядки тия катъри щото приятелчето колко се кара на една бензиностанция ,че го мамят.Иска да му сипят 50 литра,плаща качва се и стрелката не отива до полвината....луд скандал,а то резорвара му 130 литра и тогава се сетих ,че Крокпдила от Кюстендил с такова Ауди и то с монтиран втори резорвар правеше контрабандата за Югославия.Печелеше се по една марка горница на литър 200литра=200 DM ,като направи днес 5 курса смятай,а заплатите бяха 10-15 марки на месец.Та тоя с половин тон тютюн си е личал отвсякъде.....на Аудито задницата беше на три-четри пръста от асвалта хем беше доста вирнато и със 17-ки
  • 9 Прав си Ванка

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "ИВАН":

    От полицаите няма по-големи лъжци,интриганти и крадци.Те като крадат направо смятат ,че им се полага.А забравих и авантаджий от кафето и закуската,до ремонта на колата или някоя друга кирия.Има такива със семейство и по три деца,отделно любовници минимум две и само дрехите,очилата и маратонките по него са за три бона,как става това не мога да си го обясня
  • 10 На снимката

    4 0 Отговор
    На облеклото на полицая пише Джендермери. Сиг е бил джендер. Затова може би да са го арестували.
  • 11 Bez ime

    0 1 Отговор
    Haha samo cigani krali v sqko geto si ima poedno stado
  • 12 ЦИГАРА

    1 1 Отговор
    СЯ ДА ВЕ СВЕТНА ТЕТУНА ГО БРАХ ОТ НИВИТЕ И СИ ГО РЯЗАХ СВЕТНА ЛИ ВИ ААЪ
  • 13 Анонимен

    3 0 Отговор
    Жандармерист който, до вчера е мачкал, другите, а то кво стана. Жандармерист бе, Жандармерист, сигурно си е мислел, че като е защитавал , герб по време на протестите може да си прави всичко и ще му е простено. И ще бъде, то се знае. Поредният, от престъпната група няма да лежи в затвора. А опг се съди.
  • 14 gvdff

    1 0 Отговор
    Хванали са го просто защото са се променили силите на пазара, сменили се групировки, абе просто е бил пречка. Чичото от толкова години се занимава с това, че му е през кривия, и си ползва всяка налична кола за да превозва стоката. Нищо, сега ще го сменят, а той ще си направи договорки със силата на закона и ще си живее малко по-мирно.
  • 15 ДЖЕНДЪР

    1 0 Отговор
    ТЕ СА МИ СА СИ ГО НАПИСАЛИ ДЖЕНДЪР-МЕРИЯ :D
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.