Last news in Fakti

19 Май, 2012 17:38 1 753 0

Пресякоха канал за нелегален трафик

  • нелегален трафик-
  • сладун-
  • задържани

Задържани са петима каналджии и двама нелегални имигранти

Тази нощ към 1 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград забелязал с термовизионна камера трима, движещи се от турска към българска територия в района на 296 пирамида. Засечен е и четвърти, който чакал групата на наша територия в землището на с. Сладун, съобщиха от МВР.

Тримата стигнали до границата, след което един от тях се върнал обратно. Към 2 часа посрещачът и другите двама били задържани в местността „Ибрям чешма”. Установена е самоличността и на „каналджията”- С.А./46 г./ от свиленградското село Сладун. Нелегалните имигранти - двама мъже, които не носели в себе си документи, по техни думи са от Иран.
След проведени допълнителни оперативни действия в района, са задържани още четирима българи и ползваните от тях автомобили. Двама от тях са имали задачата да следят за гранични патрули, а другите двама е трябвало да отведат нелегалните имигранти към вътрешността на страната.
Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА