Last news in Fakti

26 Август, 2019 22:32 3 974 7

Нелегални цигари в двоен под на камион

  • нелегални цигари-
  • камион

На 21 август 2019 г., при пристигане на българския граничен пункт камионът, управляван италиански гражданин У.Г., е отклонен за проверка

Нелегални цигари в двоен под на камион - 1

Близо 330 000 къса нелегални цигари задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на ГКПП Кулата. Тютюневите изделия са открити в специално изграден тайник в пода на товарното помещение на камион, пътуващ от Италия през Гърция и България до Румъния.

На 21 август 2019 г., при пристигане на българския граничен пункт камионът, управляван италиански гражданин У.Г., е отклонен за проверка от митнически служители на база анализ на риска. По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета.

Митническите служители се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина. Вътре митническите служители открили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол.

Общото количество на иззетите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на РП Петрич като У.Г. е обвинен за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол. Досъдебното производство приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил, а италианският гражданин е осъдени на три години „лишаване от свобода“ с пет години изпитателен срок.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    1 8 Отговор
    Страхотна работа на митничарите този път.Трябва да се отбележи!
  • 2 5555

    15 0 Отговор
    МВР-Пикчърс представя. Отново контрабанда, полицейски акций,фалшива валута , фалшив алкохол,оръжия и др. всичко е голяма лъжа.Само че не разкриха Олимпик и КТБ и последното отвличане за откуп на сина на собственика на софавто и нито дума не обелват за това.
  • 3 Ха Ха

    12 1 Отговор
    Някой е забравил да почерпи!

    Коментиран от #4

  • 4 иванчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ха Ха":

    По скоро не са знаели на кой да платят. Вече като им хванаха едната пратка ще им се каже при кой да отидат и колко да дадат.

    Коментиран от #6

  • 5 Хаджи хаджи Българин

    0 1 Отговор
    Ами освен да се ровят в мазетата на хората между бурканите със зимнина, взели, че свършили някаква полезна работа! Но пак си остава пълен фарс цялата история! Подбиват с тези цигари, нелегалните фабрики в Бг! А ние знаем кой стои зад тях!
  • 6 Ха Ха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "иванчо":

    Има логика в това което казваш, но не вярвам да им е за пръв път. По–скоро някой не си е получил парчето от баницата и е спретнал нагледна акция, та другия път да не го пропускат в подялбата.
  • 7 Мосак Фонсека

    0 0 Отговор
    МВР пикчърс хахаха