Last news in Fakti

29 Август, 2019 11:10 1 425 7

Гешев: БАБХ Бургас стои зад фирма, сключвала фиктивни договори

  • бабх-
  • фиктивни договори

Според зам.-главния прокурор има още едно направление, по което действат служителите и ръководството на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас

Гешев: БАБХ Бургас стои зад фирма, сключвала фиктивни договори - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Областна дирекция за безопасност на храните в Бургас седи зад една фирма, чиято дейност е основно сключване на договори с различни ресторанти и заведения, където има различни животински отпадъци. Това каза зам. – главният прокурор Иван Гешев в сутрешни блок на БНТ.

„Те имат законови задължения за сключване на договори за изкупуване на отпадъка с хранителен произход. Сключени са едни фиктивни договори без да се извършва дейност, като служителите на областната дирекция са мотивирали по правилния начин различни дребни и средни бизнесмени на територията на Бургас да сключват такива фиктивни договори без фирмата да има технологична възможност за унищожаването на тези отпадъци“, обясни Гешев.

Според зам.-главния прокурор има още едно направление, по което действат служителите и ръководството на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас.

„Това е една престъпна матрица, която съществува и по дела, които сме водили срещу служители на митниците, НАП и служители на МВР, а именно групи вземат пари, така наречената такса спокойствие, за да не изпълнят служебните си задължения“, добави още Гешев.

По думите му тази акция към момента няма общо с провелата се преди около месец проверка за незаконното загробване на домашни прасета, засегнати от африканска чума.

„Няма общо и със случая, който се проверява от Специализираната прокуратура във връзка с журналистически публикации, касаещи унищожаването на такива животни. Това са три различни случая“, посочи още Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone оригинала

    3 12 Отговор
    ГЕШЕВ НАРОДА Е ЗАД ТЕБ,ПОЧВАЙ ГИ НАРЕД,БЕСЕПЕРАСТИ,НОВИ ДЕМОКРАТИ,ЗЕЛЕНИ,БИВОЛИ И БИВОЛИЦИ,ФРИЗЬОРКИ,ЧЕРВЕНОБУЗКОВЦИ И ТН.

    Коментиран от #3

  • 2 Ропотамо

    11 1 Отговор
    От 3 месеца се чудя в България има ли главен прокурор, защо зам. прокуроа иззе функциите на главния?

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Напикана соросня

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone оригинала":

    Ти колко си зле вече и памперсите не ти помагат, скоро на тайно събрание ще те просветат за главен ибрик от НПО клон Бг.!
  • 4 1888

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ропотамо":

    До сега нямаше,надявам се скоро да има и с това "прехода" да приключи.
  • 5 Тренинг

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ропотамо":

    Тренира човекът и се упражнява, да не излезе неподготвен за новата длъжност като Пламчо.
  • 6 Полиглот Гешев

    2 0 Отговор
    Този Гешев мераклията за главен Прокурор, кои езици владее свободно?
    Тук не става въпрос какви дипломи има , а какво може и разбира.
  • 7 Тоя Гешев

    2 0 Отговор
    и той за затвора, ама сигурно като посланик ще си лежи присъдата.