Last news in Fakti

20 Септември, 2019 21:11 2 684 12

Полфрийман правил опит за бягство

  • джок полфрийман

Предсрочното освобождаване на австралиеца е условно - при нарушение на закона той ще доизлежи присъдата си

Полфрийман правил опит за бягство - 1

Заместник-началникът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е написал "7 листа отрицателни становища за Полфрийман", в които поддържа позицията, че не следва да бъде освобождаван предсрочно". На излизане от затвора освободеният Джок Полфрийман изрази своите благодарности към зам.-шефа, които, според Трайков, са били иронични. Това стана ясно от съвместен брифинг на Трайков, правосъдният министър Данаил Кирилов и заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов в ресорното ведомство.

Проданов уточни, че Полфрийман е имал три дисциплинарни наказания за лошо поведение в затвора. "Моето впечатление е, че може би има някакви позитивни прояви в личността на този човек, но той не се е поправил", каза той. "24 часа" пише, че зам.-министърът не е уточнил точно кога се е осъществил едното сериозно провинение - опит за бягство от затвора, но вероятно е било някъде в началото на присъдата му.

Трайков обяви, че е депозирал оставката си във връзка с задържането на Будимир Куйович и коментарът на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков. Куйович излежава последните 3 години и половина от 16-годишната си присъда за трафик на дрога, беше задържан да шофира с фалшива книжка, докато е в отпуска за добро поведение от затворническото общежитие в Казичене.

На брифинга присъстваше и ресорният министър Данаил Кирилов, който даде и своето мнение. "Като гражданин мога да кажа, че решението в настоящия момент по отношение на Полфрийман е необосновано", каза той.

„В такива случаи би следвало съдът да представи задълбочено своите мотиви. Смятам, че решаващият съд ще обясни вътрешното си убеждение за редуцирането на присъдата”, каза още той. Министърът поясни, че предсрочното освобождаване на австралиеца е условно, което означава, че при нарушение на закона, той ще доизлежи присъдата си.

Кирилов посочи, че позицията на затворната администрация е била отрицателна и на двете инстанции в съда.

„Нашето твърдение е, че в законово съобразения срок е имал дисциплинарно нарушение, което е пречка да се упражняват привилегии като намаляване на присъдата”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Усмивката

    7 4 Отговор
    Чудно решение.При ново убийство ще доизлежи присъдата си.Нали това с№ тълкува под.....,,когато наруши закона.".
  • 3 Хахаха

    5 9 Отговор
    Чудно... защо това твърдение го няма в протокола от делото ?
    Нито прокурора, нито юрисконсулта на затвора въобще не споменават подобно провинение по делото.
    Искрено се надявам Полфрийман да направи филм, като ползва факти от делото.
    Бая народ от Цацаратура, БСП сподвижници на психолога Монов, отгледал неонацист, ще се изприщят.

    Коментиран от #5

  • 4 Съдии

    11 1 Отговор
    и прокурори трябва да бъдат избирани пряко от народа с право за отзоваване по всяко време.

    Коментиран от #11

  • 5 Най-много

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Тиквата да се изприщи.
  • 6 този пич

    5 3 Отговор
    трябва да е голям некадърник-то куцо и сакато бяга от нашите затвори,той направил само опит за бягство.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пешо

    1 1 Отговор
    Браво на Хахаха! А аз като гражданин мога да кажа, че решението в настоящия момент по отношение на Полфрийман е обосновано ясно и точно. Трайков да си каже колко еврачета е взел от уйович и има ли нещо общо с наркоразпространението в Соф.Затвор.
  • 10 гощо

    1 0 Отговор
    И вас да ви нападне футболна агитка от 10-15 човека и вие ще наръгате някой за да отървете кожата! После представено изкривено от журналята ще сте страшният убиец на българси студент тцтцттцтцт.....Хубаво е да се гледа от двете страни на една монета!?!?
  • 11 Звучи добре на пръв поглед

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Съдии":

    Обаче как ще се гарантира че същата компания да речем недоволни от решението на съда заяото не е в тяхна полза няма да поискат отзоваване

    Коментиран от #12

  • 12 извинявам се за

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Звучи добре на пръв поглед":

    правописната грешка - защото*