Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 07:35 4 574 11

Родопчани ровят край Чепеларе за парите на Жоро Милионера

  • обир-
  • пари-
  • жоро милионера

Местните вярват, че 1,5 млн лв. от обира са заровени из околните баири

Родопчани ровят край Чепеларе за парите на Жоро Милионера - 1
Снимка: БГНЕС

Повече от седем години след един от най-интересните обири в България, „златната треска“ в Родопите все още не е секнала. Хора от селата в Чепеларско са убедени, че 1,5 млн.лв. от удара на Жоро Милионера са заровени именно в баирите в региона. А търсенето им просто не секва, разкриха родопчани, живеещи в района, цитирани от „Родопи voice”, предава Frognews.

Мераклиите за бързо забогатяване имат още 5 години, за да намерят банкнотите. Толкова време остава на извършителя на обира на инкасо автомобила Георги Енев, за да излежи 12-годишната си присъда.

Изданието припомня, че охранителят извърши дръзкият обир през юни 2012 година. Георги работил като шофьор на инкасо автомобил в Пловдив. Той помолил колегата си да купи дюнери за обед в квартал „Кючюк Париж" и докато другият охранител пазарувал, Енев тръгнал с автомобила, който зарязал в близка пресечка, грабнал чантите и отпрашил с предварително приготвено за целта друго превозно средство.

След това поел в посока Родопите, като част от пътешествието му било хванато от улични камери. Енев изчезна безследно. Тогава се появиха множество слухове, че бил забелязан с огромна раница в района на чепеларското село Хвойна. Мъжът се предаде сам по-късно, но упорито отказа да посочи къде са парите.

Жоро Милионера беше осъден на 12 години.

Твърденията на очевидци, че е видян за последно в Родопите пък още държи влага на местните. „Видяхме го след като въртяха снимките му по телевизията. Изглеждаше като човек, който препуска в планината, но не по туристически подбуди. Видимо бързаше, крачката и видът му бяха напрегнати“, коментираха тогава местни родопчани. „Най-вероятно е заровил парите някъде из Родопите и тогава се е предал“, добавят чепеларци.

Всички твърдения обаче се оказват напълно достатъчни за „опознавателни" походи из района, които не секват и близо седем години по-късно. Увеличиха се групите туристи. Все в района на Хвойна. Много родопчани също обикаляха през годините.

Главната цел са гъби, но всеки се озърта за скрити места, на които евентуално могат да са парите“, споделиха за „Родопи voice" жители на чепеларски села, които обаче допълват, че едва ли някой ще намери парите, ако изобщо са били там. Но пък тръпката остава-за гъби, на разходка, но и с мисъл за… милиони.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урко

    29 1 Отговор
    този е мъжкар! дано,когато излезне си ги намери!
  • 2 Минчо

    6 3 Отговор
    И така докато влезе еврото в обръщение и тук :)

    Коментиран от #3

  • 3 Има шанс

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Минчо":

    Да се спазари за амнистия...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Май май

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Има шанс":

    За амнистия аи ТИ, той ще си излежи присъдата " БОГАТ или БЕДЕН? ¿??? Май по добре богат А ????????
  • 6 Жоро

    7 0 Отговор
    100% негов човек вече ги е изкопал.Момчето е умно всичко е било планирано..на дали ще зарови парите така безцелно.Според мен парите даже вече са изпрани.Аз поне бих постъпил така.
  • 7 В затвора надзирател и те са ги докопали

    4 0 Отговор
    За тия пари доста са го мъчили сигурно. Като знаем какви античовеците бачкат там...
  • 8 FUCK OFF

    18 2 Отговор
    АКО ТЕГЛЯ 150 ХИЛЯДИ ЕВРО КРЕДИТ ОТ БАНКАТА,ЩЕ ГИ ВРЪЩАМ 20 ГОДИНИ....
    АКО ГИ ОТКРАДНА ОТ БАНКАТА,ЩЕ МЕ ОСЪДЯТ НА 8-10 ГОДИНИ ,ПРИ ДОБРО ДЪРЖАНИЕ В ЗАТВОРА,ЩЕ СЪМ НА СВОБОДА ,СЛЕД 4-5 ГОДИНИ........
    ТАЗИ МИСЪЛ НЕ МИ ДАВА ПОКОЙ........
  • 9 ГОСТ

    10 0 Отговор
    Ша намерят........на босия цървулите....... хахаха.....
  • 10 Мари

    7 0 Отговор
    Ще ги зарови ама друг път. Тези които ги търсят , изглежда не им стига СВ-то.
    Това да не е жълтици. Момчето всичко си е планирал.
  • 11 Гост

    5 0 Отговор
    Кво търсят чуждите пари,да си откраднат свой,човекът си е рискувал задника,негови са си!!!