Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 19:18 2 211 12

Затвор за измамница, представяла се за граничен полицай

  • граничен полицай-
  • гранична полиция-
  • измамница

36-годишната А.М вземала пари от хора, заблуждавайки ги, че ще ги уреди на работа в "службата ѝ"

Затвор за измамница, представяла се за граничен полицай - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

36-годишна жена, представяла се за граничен полицай с цел имотна облага, беше осъдена на четири години и шест месеца затвор, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Подсъдимата А.М. се появявала на обществени места в облекло, което наподобявало това на гранични служители. Още от 2012 г. върху този факт имали наблюдения А.М. и М.М., които се срещали с нея в детска градина в гр. Кюстендил, посещавана от децата им. Пред тях жената изрично се представяла като граничен служител.

А.М. решила да се възползва от обстоятелството, че успяла да създаде впечатление на представител на органа на реда, за да набави за себе си парични средства.

В период от няколко месеца през 2014 г., чрез въвеждане в заблуждение, подсъдимата причинила вреда на жена с обещания да бъде назначена като граничен служител срещу 6 000 лева.

По същия начин, от м. октомври 2015 г. до м. май 2016 г., М. заблудила още няколко лица, че ще им съдейства да бъдат назначени, в това число и техни близки, на работа в "Гранична полиция". За „съдействието“ в ГКПП "Калотина" и "Олтоманци" тя неколкократно получавала различни парични суми – от 10 000 лева до 3 500 евро. Общият им размер възлиза на 35 850 лева.

Съдът е признал А.М. за виновна и ѝ е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години и шест месеца при „общ“ режим“ на изтърпяване. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Амет

    11 7 Отговор
    Защо Велика и Могъща Турция е напред със 150 години от мизерна и проста България????

    Коментиран от #4, #11, #12

  • 3 русенец

    23 2 Отговор
    А тези, които са дали пари за да се облагодетелстват? Те как са наказани? Защото даването та подкуп си е престъпление. Бе защо всички дават пари за да станат държавни служители? Какво толкова има в това, да си на държавната софра?:))))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 666666

    10 0 Отговор
    От както властта е за пример в корупцията всички искат суджуци
  • 6 kick

    14 0 Отговор
    Не виждам защо трябва да я съдят, тя не е злоупотребила със служебно положение, нито е взела подкуп, защото реално не е полицайка! Трябва да съдят ревящите, алчни, прецакани задници, задето са давали "подкупи" на "длъжностни" лица.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Кочо

    8 0 Отговор
    Бе, тя си е за съдене! Няма право да носи униформи и отличителни знаци на държавен служител без да е такъв. А на ония утрепки не трябва съдът да връща никакви пари! Напротив!Да ги осъди допълнително за активен подкуп. Повечето гранични полицаи и всички полицаи са назначени по същата схема. Това е схемата ,,Ганя"! Ганчо Ганчев - Ганчестия!
  • 8 Ееее

    3 1 Отговор
    Браво,тая ме кефе!
  • 9 Измамница

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "kick":

    И тези като тебе са мислили и ги е хванала за шаранчета
  • 10 И длъжностните лица

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "kick":

    Също
  • 11 Pokoloko

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Амет":

    защото например в шивачките цехове работят деца масово от 10 годишни, погледни ВВС например, ама не гледаш защото имат цензура а истината боли и затова драскаш по форумите. midnight Express....
  • 12 criminal

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Амет":

    Защото не си си пил лекарствата.......