Last news in Fakti

13 Декември, 2023 15:54 929 0

Калин Стоянов ще присъства на второто заседание по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

  • турция-
  • дело-
  • убийство-
  • граничен полицай-
  • петър бъчваров

Петър Бъчваров загина на 7 ноември 2022 г. по време на дежурство

Калин Стоянов ще присъства на второто заседание по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще присъства утре, 14 декември, на второто заседание по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, съобщиха от МВР. То ще се проведе в Одрин, Република Турция.

От министерството допълват, че делото се очаква да започне около 11:00 часа българско време. По време на първото заседание беше изслушан директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов.

В началото на октомври, министър Стоянов постави въпроса за разследването на убийството пред заместник-министъра на правосъдието Хасан Йълмаз, като пое ангажимент да съдейства за комуникация с турските власти.

БТА припомня, че граничният полицай Петър Бъчваров загина на 7 ноември 2022 г. по време на дежурство по охрана на българо-турската граница в района на село Голям Дервент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА