21 283 21

Съдружник на Вълка от София прибрал 91 млн. лв. с "български" бушон

Смята се че около 30 000 души са пострадали от "тандема" Илан Цоря и млада българка с инициали М. К.

Съдружник на Вълка от София прибрал 91 млн. лв. с "български" бушон
Мария Атанасова

Соченият за крупен измамник от Израел Илан Цоря е успял да източи 91 милиона лева от свои клиенти по света благодарение на „българския бушон” - млада дама с инициали М. К.

До момента се смята, че 30 хиляди човека са пострадали от далаверите на тандема, но въпреки това държавното обвинение прекрати разследването за финансовите машинации, но въпреки това към момента осъдени или изправени на подсъдимата скамейка няма, отбелязва "Блиц".

Как започва всичко?

Мошеникът оплел в схемите си жертви от България, ЕС, САЩ, Канада, Австралия, Япония и държави от Латинска Америка. Въпреки това прокурор Антоанета Софрониева от Специализираната прокуратура наскоро прекратила досъдебното производство, образувано за финансови измами чрез предлагане на фалшиви финансови инструменти - бинарни опции.

Цялата престъпна дейност е осъществявана от България чрез използване на манипулативен софтуер, рекламиране в социалните мрежи и електронни медии и четири кол центрове – два в София и по един във Варна и Пловдив.

Всички придобити пари от жертвите са преведени от наети psp агенти (платежни агенти) по сметки на офшорни компании в български банки и са надлежно изпрани. Използвани са най-малко 21 сайта на дружества без лиценз за финансов посредник.

Всичко това, заедно със замесените в мащабна организирана престъпна група (ОПГ) от над 20 човека, действала в България, е установено по безспорен начин от Комисията за финансов надзор (КФН).

Съдружник на Вълка от София прибрал 91 млн. лв. с "български" бушон

След задълбочена проверка ревизорите са написали доклад за съмнение за пране на пари и измама на инвеститори във финансови инструменти.

Докладът, заедно с диск, съдържащ огромна по обем информация, е предоставен на главния прокурор и на ДАНС на 11.02.2019 г. Българското ФБР, както обикновено, не предприема нищо, но прокуратурата се задейства. Установено е, че големият играч в схемите е Илан Цоря, който е със статут на продължително пребиваващ в България, пише още "Блиц".

Плътно до него в далаверите обаче е и младата М. К., която парадира с дебелите си връзки в българските специални служби. Проверка в Търговския регистър показа, че доскоро хитрата мадама е участвала в управлението на седем фирми. В момента обаче има връзка само с две - сръчната нашенка е едноличен собственик на „Меркурий” и управлява „Пропъртис”.

Зад последното еднолично дружество се крие офшорката „Традолоджик”, регистрирана в Хонконг. Капиталът на съмнителната фирма е едва 2 лева!?

Въпреки това се занимава с продажба и отдаване под наем на недвижими имоти, управление на сгради, вътрешно- и външнотърговска дейност, предприемаческа, посредническа и консултантска дейност, представителство и агентство на местни и чуждестранни лица в страната и в чужбина, рекламна, информационна, туристическа, транспортна, хотелиерска, строителна, комисионна и спедиционна, складова дейност, производство на стоки и услуги с битово и промишлено предназначение, финансови и борсови операции, валутни сделки и сделки с интелектуална собственост, маркетингова и лизингова дейност.

Така реално се оказва, че Илан Цоря е поверил управлението на подозрителната схема на своята дясната ръка М. К.

Според разследващите мащабната схема българката е осигурявала подставени лица за регистрация на дружества „бушони”, създаването на фалшиви сайтове и купуването на уеб адреси, регистриране на дружества за обработване на плащанията от клиентите, които са се хванали на въдицата, изпирането на откраднатите пари както и е държала връзка на пирамидата с други организирани престъпни групи.

В „трудовата характеристика” на М. К. влизало и осигуряването на чадър над криминалната организация на Илан Цоря в България. В криминалните среди се носят легенди за хитрата нашенка. Според източници на "Блиц" нашенката имала сериозни контакти в ГДБОП, ДАНС и съдебната система, благодарение на които „пералнята” на Илан Цоря успяла да завърти 91 милиона лева.

Общите контури на грандиозната измама лъсна от писмо на Комисията за финансов надзор до всички ресорни институции, занимаващи се с пране на пари.

Въпреки това обаче обвинителят Антоанета Софрониева от Специализираната прокуратура пратила скандалния случай в кошчето.

Необяснимите действия на държавното обвинение, които по-смели адвокати наричат отказ от правосъдие и дори отказ от суверенитет, правят така, че далаверата в България да процъфтява.

За сравнение - целият бизнес на израелеца Илан Цоря в Украйна е прекратен, а в Румъния измамникът дори бил арестуван.

Нещо повече, прокуратурата и следствието дори отказват да разпитат неговият партньор Гал Барак, наричан Вълка от София, който с изрична молба на 25 юли 2019 г. до Специализираната прокуратура пише:

„Разполагам с важна информация относно факти и престъпни схеми, която може да помогне за разкриване на обективната истина по досъдебно производство № 749/2019, по описа на Специализираната прокуратура и привличане към наказателна отговорност на виновните лица.

В тази връзка МОЛЯ да бъда призован за разпит и да изложа всичко, което ми е известно по разследването, както и да предоставя важни доказателства.”

Безпрецедентен ход - прокуратурата едва ли често получава шансове да се сдобие с доказателства и вероятно самопризнание и по горещи следи да разкрие престъпленията, като предаде виновните на съд. До момента обаче Гал Барак, който е под домашен арест и чака решение за екстрадиция в Австрия, където престъпната мрежа се разследва усилено, така и не е разпитан.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Сиромаха

  83 0 Отговор
  Каквото и да кажеш, Няма Значение!!!
 • 2 Този коментар е премахнат от модератор

 • 3 некойси

  65 1 Отговор
  Да де, аз като продам нещо онлайн и ме наблюдяват от НАП чрез спедиторските фирми. А такива никой не ги закача, предполагам са си уредили всичко предварително и им е даден карт бланш да действат. Нещата са докарани до хаос и безхаберие, за това са възможни такива неща, за това теоритично е и възможно НПО-та спокойно да си отвличат деца и ние да плащаме за това!!!

  Коментиран от #16

 • 4 Разстрел на стадионът

  36 2 Отговор
  За тая измет
 • 5 АБРИВИАТУРА

  102 0 Отговор
  Напълно излишни са тия служби Данс,кпконкпи, и др. Само седят,нищо не вършат и лапат нелоши заплати.За каво са ни толкова агенти,ревизори и там какви ги водят незнам.На 1 нормално работещ се падат по 100 ей такива айляци от администрацията.Народа нямалява поголовно а тия в службите ръстът.Безумието на един Народ.

  Коментиран от #6, #11

 • 6 Политиците така си гарантират

  39 1 Отговор

  До коментар #5 от "АБРИВИАТУРА":

  Спокоиствие и сигурност които е неудобен пращат качулките пък народа псета го яли

 • 7 дедо

  43 1 Отговор
  Прокурор Софрониева няма и 5% от капацитета, необходим за да се разследва подобен род престъпления.
 • 8 клъв

  52 1 Отговор
  МИЛЕНА ТАНЧЕВА КАБАДЖОВА, управител на ДиТиАй Пропъртис ЕООД, какво толкова я криете таз бизнес дама, зад разни инициали.

  Коментиран от #19

 • 9 ТРОПЧО

  39 3 Отговор
  ЕВРЕИН ЗА ТОВА ХИТЛЕР ГИ Е ТРЕПАЛ РАНО Е РАЗБРАЛ ЧЕ СА ИЗМЕТ ТРЯБВАЛО Е ДА ГИ ИЗБИИ ДО КРАК НЯМАШЕ ДА ИМА И САЩ И СВЕТА ЩЕШЕ ДА Е ПО ДОБЪР ОТ ЕВРЕИН НИЩО ХУБАВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ТРАБВА ДА СЕ ИЗТРЕБЯТ КАКТО И ИЗРАЕЛ ИЗМЕТ
 • 10 пак не разбрах

  26 0 Отговор
  Вълкът чий човек е? Защо криете бушонката? И като се огледаме къде няма гнилоч?
 • 11 а, неее

  21 0 Отговор

  До коментар #5 от "АБРИВИАТУРА":

  Не са излишни,пазят „Нашти” и удрят по конкуренцията.После що немало инвестиции,а главния мениджър на тези модерни „трибуквени” групировки си го избирате цяло десетилетие.Фаувето е в мокрите им сънища само,ма германеца не е прозт!В тая фържава само гешефтарите успяват.
 • 12 Схемата

  5 0 Отговор
  Така се прави!!
 • 13 Гост777

  16 4 Отговор
  За хитрите евреи има лек.Той е измислен отдавна - Zyklon B
 • 14 weiss

  10 1 Отговор
  Само не разбрах това заглавие, взето директно от в-к Шок, как го плеснахте тук? И как после да ви вземаме на сериозно, каквото и да напишете. Иначе такава е територията, такава са и и администрацията, и службите. Интересен нюанс- по МИЛЕНА ТАНЧЕВА КАБАДЖОВА дори в търсачката на бивол дава 404 :-)
 • 15 Ооо

  14 0 Отговор
  Всичко е ясно и оценено . 90 млн... сега на тия 2мата им връчват сметката в троен размер от всички фирми, които имат и това е. Толкова ли е трудно всичко това ? Конфискация всичко до 0. Ако произведе нещо следващите години пак се взема , докато се разплати! Иначе управия няма да има никога. Но като го съсипеш за целия му живот занапред - е по лошо от затвора!
 • 16 Ynd

  7 1 Отговор

  До коментар #3 от "некойси":

  Това е управление на текущата партия. Така са закърмени.
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 Кико

  3 2 Отговор
  Може би, ще стане, не сме сигурни,, около 20 засегнати в BG, но не е сигурно. Да се обади един засегнат с документ. Тогава ще повярвам на фанфари и фойерверки!
 • 19 Мая

  5 3 Отговор

  До коментар #8 от "клъв":

  Милена Кабаджова с дядо генерал от ДС при т. Живков. Крушата не пада по далеч от дървото. Аз лично не вярвам и капка от тази"бомба" "В момента е важно да има ескалация в обществото, идват избори,. Помните Костонброд, кой стоеше зад него и кой го раздуха!

  Коментиран от #20

 • 20 Точен прицел

  6 6 Отговор

  До коментар #19 от "Мая":

  Абе ей хаптал, каква ДС???? Ти добре ли си бе? Навремето ДС точно такива оправяхме!
 • 21 Митко

  1 0 Отговор
  Какво да каже човек. То в статията всичко е казано. В Румъния са го арестували, а дори в еврейска Украина са го забранили. Само тук човекът се чувства като въшка в лой и парави пачки. Мадамата пък има дебели връзки в "службите", които в същност би трябвало да са "имунната система" на държавата, а се оказва, че ги има за да прикриват СХЕМИ. Съдът пък отказва правосъдие, защото и там сме с връзки. За противните евреи няма какво да кажа. Само те не знаят колко са противни и миризливи.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.