Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 08:49 4 576 5

Сводници от Лондон инвестирали милиони в къщи в Кошарица и Несебър

  • трафик на жени-
  • проституция-
  • опг в лонд-
  • осъдени българи в лондон-
  • имоти в кошарица и несебър

Тримата управлявали бардаци в Уест Хем Лейн и продавали кокаин, задържани са в Бургас и Лондон

Сводници от Лондон инвестирали милиони в къщи в Кошарица и Несебър - 1

Елеонора, Илия и Мариан са предлагали жени и транссексуални в Англия, вече са осъдени, а имуществото им ще бъде конфискувано.

Бандата, въртяла проститутки в бардаци във Великобритания, инвестирала голяма част от заработените средства в скъпи къщи в с. Кошарица и Несебър. Другата част от парите наливали в луксозни автомобили, които ползвали в Лондон, съобщиха от прокуратурата.

ОПГ-то регистрирала фирми в Лондон и в несебърското село Кошарица, ползвала множество банкови сметки на Острова, от които плащали за обяви в сайтове за сексуални услуги.

След близо едногодишна работа на съвместен екип за разследване на групата от служители на британските полицейски и съдебни органи, Сектор „Трафик на хора“ в ГДБОП и Следствения отдел на Специализираната прокуратура, с подкрепата на Европол и Евроджъст, тримата са били задържани в Лондон и Бургас. Арестуваните в България са били принудително трансферирани на Острова, където се проведе делото срещу групата.

34-годишната Елеонора Василева, 31-годишният Илия Михайлов и 34-годишният Мариан Нинов Василев са тримата българи, които вече осъдени от Лондонския съд на 17 октомври т.г. Те получиха съответно 11, 10 и 3 години лишаване от свобода, за участие в организирана престъпна група (ОПГ) за трафик на жени и транссексуални български граждани с цел сексуална експлоатация във Великобритания.

Елеонора Василева е с най-тежкото обвинение - за 4 престъпления – в т.ч. 8 г. за трафик на хора, 4 г. за контрол на проституция, 3 г. за разпространение на кокаин.

Ръководителят на ОПГ-то бил Илиян Михайлов, живеещ на същия адрес в Alnwick Road с Елеонора. Той получи присъда от 5 години за трафик на хора, 3 г. за контрол на проституция, 3 г. за разпространение на кокаин, 2 г. за кражба и закана с убийство и 8 месеца за притежание на незаконно оръжие.

Мариан Василев, е осъден на общо 3 г. затвор за трафик на хора, контрол на проституция и разпространение на кокаин.

На Василева и Михайлов е наложена и 15-годишна забрана за „купуване на самолетни билети за други лица, наемане на повече от едно жилище, транспортиране на лица, извън тяхното семейство, създаване на профили в сайтове за запознанства или рекламиране на сексуални услуги, директен или индиректен контакт с жертвите, свидетелствали срещу тях, пише в обвинителния акт на Лондонския съд.

Доказателствата по делото сочат, че част от самите участници в групата преди години са били жертви на трафик с цел сексуална експлоатация. От 2017 г. те започнали да набират жени и транссексуални българи с обещания за работа и по-добър живот в Лондон. От летището ги транспортирали до наети от групата квартири, където да живеят по четирима или петима и да проституират без почивен ден.

Жертвите трябвало да плащат от заработеното по 70 паунда седмичен наем за жилището, нямали право да напускат адресите и да ползват медицински услуги. Били принуждавани да предлагат и продават на клиентите си кокаин, а необходимите им консумативи трябвало да купуват на петорна цена единствено от Елеонора. Тя отговаряла за набирането и транспортирането на жертвите, наемането на жилища за работа и публикуването на обяви в сайтове за сексуални услуги. На нея жертвите били длъжни да дадат и по 300 паунда депозит (като гаранция за евентуални нанесени от тях щети), който обикновено не се връщал. Били принудени да работят за групата минимум два месеца, като при напускане трябвало да дадат двуседмично предизвестие.

Илия Михайлов бил отговорен за снабдяването на групата с кокаин, за налагането на глоби на „работещите“ – обикновено между 500 и 1000 британски лири, както и за държането им в подчинение чрез физическо насилие над тях или чрез заплахи с насилие над техните близки в България. Когато някоя от жертвите трябвало да бъде наказана физически, останалите били карани да присъстват и да гледат. Мариан Василев осъществявал прекия контрол на проституиращите и събирането на заработените пари – по 2-3 пъти дневно от всеки. По договорка на „работещите„ се полагали 50 на сто от заработените пари и бакшишите, но заради налагани глоби и удръжки те получавали по-малка част от тях.

При задържането на Илия и Елеонора в ползвано от тях жилище са намерени и иззети тейзър, метален бокс и сгъваема метална палка, лична карта на една от жертвите, 5 г. кокаин. Иззети са и два леки автомобила – BMW 520 DM Sport Auto и Porsche Cayenne.

Показания по делото са снети от шест жертви на сексуална експлоатация от групата, част от които са разпитани по видеоконферентна връзка от съдебния състав по делото в Лондон. Установени са жертви и от трети страни, които не са намерени във Великобритания и България. След произнасяне на присъдите на участниците в групата британските власти са изпратили съобщение за откриване на процедура за депортиране на осъдените за изтърпяване на наказанията им в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    26 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Арестуваните в България са били принудително трансферирани на Острова, където се проведе делото срещу групата."

    Представете си, ако бяха съдени тук, колко време щеше да се точи делото и накрая какви присъди щяха да получат !!!
    А ЕС щял да ни спира мониторинга ???!!! Направо да закриват съдебната ни система и да внасяме съдии от ЕС !!!
    И си помислете за кого да гласувате, щото гербаджиите колко години управляват и нито съдебната, нито здравната, нито нищо не оправиха в България !!!
  • 2 Име

    2 1 Отговор
    Ще изкарат още един мандат, после животът ще покаже.
  • 3 Джон Мъди Пич

    5 3 Отговор
    Не виждам нищо лошо в това да взимаш парите на Говнобританците ,за да праскат травестити и да ги хариш във България.

    Коментиран от #4

  • 4 Гечева

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джон Мъди Пич":

    Стига да не праскат теб и да харчат парите си в твоя полза, нали?
  • 5 бомбата

    0 1 Отговор
    тия къщи за гости са си просто хотели измамници такива, прекръстиха и евросъюза с тоя крадлив комунизъм престъпници с петолъчки на г@за....