Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 19:52 1 255 3

Петима арестувани за търговия с вот в Плевенско

  • плевенско-
  • търговия с гласове

Гласуването протича спокойно и не се предвижда удължаване на изборния ден

Петима арестувани за търговия с вот в Плевенско - 1
Снимка: Shutterstock

Спокойно премина изборният ден в Плевен, без опашки пред изборните секции. 34% е избирателната активност до 17,30 ч. В ОИК постоянно се подават сигнали за нарушения, но те не могат да бъдат окачествени като сериозни или повлияли на вота.

За сметка на това, не толкова спокойно беше в населените места около Плевен. В едно от близките села бяха арестувани петима души по подозрения за търговия на гласове.

Селището е ключово за изборите в Плевен заради броя на жителите си – 5000 души.

Там в две последователни акции вчера и днес бяха арестувани общо 5 души. Автомобилите и къщите им също бяха щателно проверени.

Още от снощи полиция и жандармерия претърсват къщите. Четирима са арестувани по подозрение в купуване на гласове. През деня беше задържан и пети.

Оказа се, че засиленото полицейско присъствие не плаши жителите тук. Било нормално за избори, а обвиненията в търговия на гласове местните определят като безпочвени.

„Защото е ромски квартал и мислят някои хора, че оттука излизат милиони, ама не е така”, казва местен жител.

Активността на гласоподавателите беше голяма още от ранните часове на деня. Жителите на едно от най-големите села в плевенско са убедени, че гласуването е техен дълг.

„Че как няма да гласувам. За доброто на всички. На всички цигани. Ние, като сме цигани не трябва ли да гласуваме?”, заявява местният жител бай Илия.

Със своите близо 5000 жители селото е едно от основните в битката кметския стол на Плевен.

Гласуването протича спокойно и не се предвижда удължаване на изборния ден.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Само.......?