Last news in Fakti

5 Юли, 2012 11:11 1 616 0

Блокираха "Селеметя" заради цигари

  • нелегални-
  • цигари-
  • "селеметя"-
  • митничари

След поредната доставка не нелегални цигари в ромската махала “Селеметя” в Русе, на юли 2012 г. около 22.00 часа четири екипа на Митница Русе почти блокираха част от квартала, където са разположени две къщи, в които по предварителна информация се държат цигари без бандерол. От едната къща се е извършвала продажба, като за целта се е използвал прозорец към улицата, който служел за импровизиран щанд. Съседната къща, която принадлежала на същата фамилия, служела за складиране на стоката.

Неотложните следствени действия по претърсване и изземване на цигарите са срещнали сериозен отпор от страна на ромската общност. Митничарите са засипани със словесни закани и клетви и не са допуснати до къщата. След намесата на ключар митническите инспектори започват претърсването на импровизирания склад. В умишлено създадената от ромите суматоха нарушителите са успели да укрият или прехвърлят част от цигарите към други съседни дворове. Нелегални папироси от различни марки са намерени в бидони около къщата, под стълбите в мазето и на още много места в постройката.
Други 870 кутии цигари са иззети от адрес в квартал “Дружба” в града, които пък са били предназначени за друг нелегален пазар – за работничките от небезизвестна шивашка фирма в същия квартал. Това признала работничка от фирмата, която заработвала допълнително от продажба на цигари. Митничарите я заловят в момента на изнасянето на 60 кутии цигари от дома си на път за работа.
Неплатеният акциз за иззетите цигари възлиза на 3 802 лева, с които се ощетява бюджета.
Държането и продажбата на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, е престъпление, наказуемо по реда на Наказателния кодекс, поради което по случаите са
образувани две наказателни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА