Last news in Fakti

15 Януари, 2020 15:29 10 326 18

Подробности за жестокото убийство в Галиче

  • галиче-
  • аксел олеков-
  • андреа асанова

17-годишният Аксел Олеков нахлул в стаята на спящата Андрея Асанова, не се спрял дори след като я изнасилил и умъртвил

Подробности за жестокото убийство в Галиче - 1
Снимка: БГНЕС

Както вече ФАКТИ съобщи, Окръжният cъд във Врaцa постави най-тежката мярка - "задържане под стража" спрямо Аксел Олеков, oбвиняeм зa убийcтвoтo нa 18-гoдишнaтa Aндрeя Acaнoвa oт ceлo Гaличe, ocтaвяйки го зa пocтoяннo в aрecтa.

От прокуратурата във Враца разпространиха ужасяващи подробности за последните часове от живота на 18-годишната Андрея, която живеела сама в семейната къща в Галиче, тъй като баща ѝ от пет години работи в чужбина.

Около 22 ч. на 10 януари ученичката говорила по телефона с баща си, след което решила да преспи вкъщи. По същото време 17-годишният Аксел бил в дома на баба си, която е съседка на Андрея. Около 1 ч. на 11 януари младежът излязъл навън, като минавайки покрай дома на Андрея, забелязал, че прозорецът на стаята ѝ свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. Аксел минал през отворената порта в двора на къщата, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че Андрея е сама и спи, опитал да влезе през вратата, но тя била заключена.

Тогава младежът влязъл в къщата през отворен прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Пред разследващите Аксел заявил, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал.

Когато Аксел влязъл в стаята на Андрея, тя спяла на леглото си. Събудил я и ѝ предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души, докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и я изнасилил. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето.

Кървавият нож и ръцете си Аксел избърсал с мокри кърпи, които намерил в стаята. Тогава обаче видял портмонето на убитото момиче. Взел го със себе си, заедно с увития в мокри кърпи нож и излязъл от къщата отново през прозореца на мазето, като по пътя към дома си изхвърлил ножа.

След като се прибрал вкъщи, младежът преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора. На сутринта той отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в Бяла Слатина. Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от криминалистите и след проведен разпит, признал за убийството.

Аксел вече е осъждан два пъти. През септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда.

Воденото досъдебно производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    15 2 Отговор
    Още подробности, много са малко! По подробно разкажете.
  • 2 Джон Уик

    14 2 Отговор
    Да пикам и на подробностите!
  • 3 Уио

    14 1 Отговор
    Този вътре ще му разширът добре дупето и не само
  • 4 Аксел от Галиче 👱🔪

    5 31 Отговор
    Андрея Андреяяя лампичката светешеее и аз реших да те еба моа единственна Шушата Шушана.........лампата ти светеше.

    Коментиран от #8, #9, #18

  • 5 град КОЗЛОДУЙ

    22 1 Отговор
    ПСИХОПАТ ИЗРОД
  • 6 Кое е новото

    20 0 Отговор
    Тези подробности се въртят в медийното пространство, на час по лъжичка от деня на убийството. Обобщената информация също. Няма нужда да бъркате в раните на хората като пускате една и съща информация с разрични заглавия. Фактите са ясни. Момичето никога няма да има абитуриентски бал, а в ръцете на управляващите е приемането на НЕЗАБАВНИ промени в НК. Изродът за сега е на сигурно място, защото ако не беше днешната мярка на Врачанския съд, можеше да четем още интиресни подробности.

    Коментиран от #10

  • 7 1122333

    27 2 Отговор
    Черна мръсна сган! Смъртно наказание и нито секунда да диша въздуха, къйто не е за душевадци и човекоубиици!
  • 8 БЪЛГАРИН

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аксел от Галиче 👱🔪":

    в пандиза станеш наша жена обща
  • 9 БЪЛГАРИЯ

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аксел от Галиче 👱🔪":

    СМЪРТ
  • 10 Ххх

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кое е новото":

    Те щото управляващите така са се засилили да променят НК. И действат по примера на лафа на Тато за преустройството на Горбачов - да се наведеме да мине, и пак да се изправиме. И така, до следващият случай. Техните деца предполагам не са на това дередже - живеят в хубави квартали зад дебели железни врати. А управляващите за кой ли път ще се направят на демократични - щом такъв модел на поведение е спуснат от Щатите и подопечният им БХК.

    Коментиран от #11

  • 11 Кое е новото

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ххх":

    Много си прав, но колко още семемейства трябва да се почернят, колко още невинни души трябва да си отидат, че да се светнат нашите? За БХК си 100% прав, но при Сами в някои щати си има смъртно наказание, както и законна употреба на оръжие при самозащита, защита на семейството и имота. Просто нашите приемат това, за което ги натискат, а не вземат положителния и работещ модел.
  • 12 Кой68

    16 0 Отговор
    Доживотна без замяна /да работи в морга/или смърт....Всичко друго е гавра със памета на жертвата и човешкото достоинство.Това е изверг който неще се промени във/със времето.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Адолф

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“
    И КВО ПРАВИ ВЪНКА ТОЯ САПУН???

    Коментиран от #15

  • 15 Кайзера

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Адолф":

    "...наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда." Тоест - шест месеца условна присъда. В случай, че някой не разбира какво е "условна присъда", пояснявам: условната присъда е наказание, което се добавя към ефективна такава, ако бъде извършено престъпление в периода на изпълнение (изпитателния срок).
  • 16 Nqkva luda

    0 1 Отговор
    Eii pedal mrasen nalitash na takiva momicheta be geiii smotannn vlizash vav takiva malki sela are ela kam mahalata shete ebattt v tqsniq gaz ..😡😡 boklukk ubii naivno momiche mirizlivv takavv ..geiii travestit ne mi se padat etaka da naprai nqkoi s menn ebahh mu mamata she te mushna v misha dupka noja she ti go mushna v gaza she te rasporaa
  • 17 глас народен

    1 0 Отговор
    СМЪРТ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.