Last news in Fakti

16 Април, 2020 14:08 3 685 17

25 000 лв. глоба и условни присъди за семейство, нарушило карантината

  • глоба-
  • съд-
  • карантина-
  • петрич

Вальо Янков и Снежана Георгиева бяха осъдени на лишаване от свобода за срок от 5 месеца

25 000 лв. глоба и условни присъди за семейство, нарушило карантината - 1
Снимка: БГНЕС

Районен съд Петрич заседава вчера по делото срещу 45-годишните Вальо Янков и Снежана Георгиева за неспазване на карантината, която им била наложена във връзка с обявеното извънредно положение в страната.

Безкомпромисни в решенията си бяха съдиите предвид сериозността на деянието и заплахата, която семейството представлява за околните, нарушавайки разпоредбите на здравните служби да не напускат дома си, съобщи struma.com.

Вальо Янков и Снежана Георгиева бяха осъдени на лишаване от свобода за срок от 5 месеца, а присъдите им са с 3-годишен изпитателен срок. Двамата ще трябва да платят и глоби от по 10 000 лв за всеки. Третият член от семейството бе освободен от ареста след 8-дневен престой зад решетките и мярката му "задържане под стража" - отменена. Наказанието, което му наложи съдът е глоба в размер на 5000 лв и 200 часа обществено полезен труд, както и срещи с пробационен служител.

Припомняме, че тримата бяха задържани по време на масов "коронакючек" в ромската махала на Петрич на 7 април. Тогава, десетки роми излязоха на улицата и се хванаха на хоро, за да празнуват рожден ден, въпреки категоричната забрана за провеждане на подобни мероприятия в условията на извънредното положение, заради епидемията.

След светкавичната намеса на полиция и общинска охрана веселбата бързо секнала, а тримата купонджии се сдобили с бързи производства за нарушаване на закона за извънредното положение, тъй като имали предписание от РЗИ-Видин да не напускат дома си, след завръщането им от гурбет в чужбина. Общо над 10 акта бяха съставени тогава на присъстващите на забраненото празненство, дръзнали с безотговорните си действия да застрашат живота и здравето на околните.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Влад

    29 3 Отговор
    И те ще си платят, колкото чумата ще върне децат...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аушвитц

    17 4 Отговор
    Чудесна новина! Дай боже всеки ден такива новини да четем.
  • 4 МАШИНА ЗА БОЙ НА ИНДИЙЦИ

    7 1 Отговор
    КОРАБЧЕ СЪС КОЛЕЛА И ОТВСЯКЪДЕ ГРЕБЛА КОИТО СЕ ВЪРТЯТ КАТО ВЕНТИЛАТОРИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Това сигурно са лични вендета на

    9 2 Отговор
    мутренските властници. Присъдата е справедлива,но силно пресилена.
  • 7 Obergruppenfurher

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗАЩО САПУНА СЕ КАЗВА "FA"":

    ААахахахахахахахаххахахаха, браво!

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пресен случай

    11 1 Отговор
    Куче влачи, дира нема! Присъда с изпитателен срок–подигравка! Един да влезе ефективно в затвора, пък да видим. Що се отнася до въпросния етнос– в моя град празнуват от преди Цветница, музиката се чува на 2–3 километра, "отговорните" си чешат ушите и така...Между другото вчера ми се наложи спешно да отида до болницата. На входа има павилион за закуски, където се спазват всички мерки от страна на продаващите и купуващите българи(маска, разстояние), а"братята" пристигнаха на тумби, без маски и изкупиха всичко( да не умрат от глад)

    Коментиран от #10

  • 10 Ами те имат право да не се съобразяват

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пресен случай":

    със закон,ред и дисциплина,защото няма да бъдат санкционирани,поради това,че са гласоподаватели на “правилния” човек. Също им се разрешават да пътуват в градския транспорт без билети и карти.Контрольорите не ги проверяват.Да не говорим за данъци и осигуровки.Затова циганизацията в БГ си върви с пълна пара

    Коментиран от #12

  • 11 Абе

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Obergruppenfurher":

    Не се радвай приятелю, нали знаеш че те няма да платят глобите/щото официално нямат пари, а и нищо по-ценно което да им вземат/нито пък ще се стреснат от някви смешни условни присъди! Други методи са нужни, другииии........
  • 12 Пресен случай

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ами те имат право да не се съобразяват":

    А право, или задължение им е, да азнасят " короната" навсякъде? Преди да започне разпространението на вируса по цял свят, същите бяха по цяла Европа и се прибираха два пъти в годината. В махалата оставаха само старите и някое дете, а сега са плъзнали като хлебарки. Нищо против, че са изкарали с труд някое евро, но как може в германската фабрика за разфасоване на месо да спазват ред, дисциплина и хигиена, а тук–не?
  • 13 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Само така. Ред, ред, ред и отговорност. Така се осъществява и превенцията.
  • 14 Gen Gurko

    7 1 Отговор
    До Абе №11 Който не може да плати, принудителна работа до изплащането на санкцията. Това е законно и справедливо. И ако е лилав на помощи-спирането им. Престъпници не се подпомагат с парите на честния данъкоплатец. Това е.

    Коментиран от #15

  • 15 Бачо Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Gen Gurko":

    Всъщност си дълбоко заблуден къде отиват парите на честния данъкоплатец...
  • 16 Така, така

    2 0 Отговор
    Искам да им стана семеен приятел на тези свободолюбиви хора. Мъжът ще ме оправя, ще му правя фелацио, а жената ще задоволявам орално. Ако желае може и да я опъвам. Ако имат малки циганета ще си играйкам с тях на чичо доктор. Ще е супер, мир и любоФ
  • 17 Курчо-сладурчо

    1 1 Отговор
    Аз също ще си играя с децата. Може и с теб да поиграем палавнико.