Last news in Fakti

26 Август, 2012 11:05 1 036 0

Пенсионерска си развали магия за 2 бона

  • шумен-
  • магия-
  • баба-
  • ромка-
  • измама-
  • кражба-
  • мвр

83-годишна жена се раздели с 2225 лева, докато й „развалят магия”, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Шумен. Около 11:00 ч. вчера две жени пресрещнали пенсионерката от село Сини вир, която се връщала от магазина.

Предложили да й продадат  чаршафи, но жената отказала. По-младата от двете „търговки” я хванала за ръката й и казала, че над нея тегне магия, която може да развали.

Възрастната жена се доверила на „гадателските умения” на жената, която била на видима възраст около 35 г.

Отишли в двора на къщата на бъдещата жертва, където започнал ритуала по „разваляне на магията”. В един момент „гадателката” казала, че водата, която приготвяла трябвало да премине през банкноти.

Възрастната жена дала 5 лв. които носела в портмонето си, но се оказало, че били недостатъчни. „Ясновидката” посочила с пръст мазето и казала, че усеща, че там има пари, които трябвало да бъдат донесени, за да приключи успешно „развалянето на магията”.

Наивната старица влязла в мазето, където в действителност имала спестявания, взела 20 лева. В същото време зад нея се промъкнала разрушителката на магии. Старицата й се скарала.

Малко след това мургавата жена, по даденото описание от пенсионерката, поискала вода, за да напръска къщата. Вероятно в това време, използвайки невниманието на възрастната жена, „гадателката” влязла в мазето и откраднала 2200 лв., поставени във варел.

След това бързо напуснала къщата и извикала другата „търговка”, която била на улицата пред дома на възрастната жена да си ходят. Има насоки за автомобила с който са пътували двете жени. Работата по случая продължават служители от Районно управление „Полиция” – Каолиново.

МВР съветва  възрастните хора да внимават при срещи с непознати, предлагащи им изгодни сделки. Разчитайки, че те са по-малко информирани за рисковете, или че те по-трудно биха могли да се свържат с полицията, част от измамниците преценяват обстановката, разбират с колко пари разполагат, къде се съхраняват и използват събраната информация по най- изгоден за тях начин. Използвайки вашата доверчивост, умело имитират добронамереност. Най-лесно е да бъдат взети спестяванията , особено когато неразумно всичките пари с поставени на едно място. Ако все пак станете жертва на измама или кражба, не се колебайте! Незабавно се обадете на тел. 112. Спешният телефон е безплатен за всички оператори!
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА