Last news in Fakti

22 Август, 2012 18:42 1 704 2

Крадци описват дом, баба им дава парите си

  • измама-
  • софия-
  • пенсионерка-
  • мвр-
  • младост
Крадци описват дом, баба им дава парите си - 1
Снимка: МВР

Възрастна столичанка стана жертва на изобретателни измамници, които направили подробен „опис“ на апартамента й, а тя сама отишла до банката, за да им даде парите си.

Вчера около 13 часа в Седмо РУП бил получен сигнал, че в столичния кв. „Младост” била измамена 85-годишна жена, съобщават от пресцентъра на МВР.

Пред изпратения на място полицейски екип жертвата разказала, че около 11.45 часа, докато седяла пред блока, към нея се приближил добре облечен млад мъж и я заговорил. Представил й се като служител на пенсионното и обяснил, че е тръгнал към нейна съседка във връзка с отпускане на материална подкрепа на възрастни хора „по европейска програма”.

Казал на пенсионерката, че тя също е включена в тази програма и за целта е необходимо да бъде изготвен протокол с опис на нейното имущество.

Качвайки се към жилището на потърпевшата, към тях се присъединили още трима мъже „от комисията”.

Жената ги поканила в дома си. Направили опис на имущество й и я уверили, че с колкото повече финанси разполага, толкова повече ще получи като помощ. Единствено условие за това било да няма депозитни сметки в банки при евентуална проверка от социалните служби.

Измамената показала всичките си налични пари и ценности и споделила, че има банков влог от 5000 лева.

Придружена от „комисията“, дамата отишла в банката и изтеглила спестяванията си. Оставала парите на един от мъжете да ги преброи и опише на пейката пред блока, а тя побързала да се прибере, тъй като чакала гости.

При разговора с гостите си софиянката разбрала, че е станала жертва на измама и подала сигнал в полицията. Дала подробно описание на извършителите. Действията по разследването продължават. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ Професор

    0 1 Отговор
    Айде сега някой да каже,нещо.. знаете само да коментирате учителки,който правят глупости с НЕвашите деца и да им се каните... Философи,Професори и кой знае още какви се правите пред компютърчето,а иначе,какво.... шматки без забратки.... Бездействайте и критикувайте обществото,както го правят повечето от вас,по няколко пъти на ден.... Айде и със здраве....
  • 2 666

    1 0 Отговор
    Чи ко има толкоз за коментиране. Той народа го е казал "лакомо дупе кръв се.е"