Last news in Fakti

7 Май, 2020 09:52 2 449 7

Трима младежи задигнаха 25 000 лева от хранителен магазин в Пловдив

  • кражба-
  • оборот-
  • обир-
  • пловдив

Единият от крадците бил бивш служител на търговския обект, друг - настоящ

Трима младежи задигнаха 25 000 лева от хранителен магазин в Пловдив - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Пловдивската полиция е разкрила и задържала извършителите на крупна кражба в размер на близо 25 хиляди лева от хранителен магазин на голяма търговска верига. Крадците са установени и задържани на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.

Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР-Пловдив на тел. 112 е постъпил сигнал за отнети близо 25 000 лв. от оборота на хранителен магазин. Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на Първо районното управление, на територията на която се намира обекта и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”.

При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект. В рамките на стартиралите оперативно-издирвателните действия станало ясно, че извършителите на кражбата са напуснали Пловдив.

За проверка на съпричастността им към случая са се включили служители на ГД"НП" и ОДМВР София и в рамките на няколко часа извършителите на престъплението са задържани в село Долна Баня.

В полицейския арест са отведени трима мъже - 20-годишният Николай Т. - бивш работник в търговския обект, който е извършител на деянието и съучастникът му Стефан А., който е на същата възраст.

И двамата мъже са от софийското село, но нямат предишни криминални прояви. Задържан е и помощник-управителя на търговската верига Иван Т., който е подпомогнал извършителите на престъплението. Мъжът е на 22 години и е от Стара Загора.

Пред униформените служители, тримата мъже са признали вината си, а в хода на извършените претърсвания в домовете на тримата са открити и иззети по- голяма част от откраднатите пари.

С постановление на Районна прокуратура- Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане се очаква да бъде удължена за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некъф ужас некъф адь

    10 0 Отговор
    СМЕТАЙТЕ ако беха четирима
  • 2 Рошко

    10 3 Отговор
    Язък че са ги хванали
  • 3 Маските

    7 4 Отговор
    Момчетата са носели маски против вируса и не са знаели какво да правят.
  • 4 въздух

    5 1 Отговор
    аматьори

    Коментиран от #5

  • 5 🏅🏅🏅🏅🏅

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "въздух":

    Кретени!!!
  • 6 слаботоков

    4 1 Отговор
    Е стига бе! То някои милиарди откраднаха а те с тия кокошкари се занимават! !!😀
  • 7 Стамат

    0 1 Отговор
    Тиа са пишман крадци,дано им разпорът гъзерът