Last news in Fakti

8 Май, 2020 14:10 2 190 5

Обвиниха тримата, задигнали 17 бона от хипермаркет

  • кражба-
  • оборот-
  • обир-
  • пловдив

Апашите имали ключ за входна задна врата, понеже един от тях работел в магазина

Районна прокуратура привлече като обвиняеми тримата мъже, задигнали 17 683 лева от касата на хипермаркет за хранителни стоки на 6 май в Пловдив, съобщи БНТ.

До момента е установено, че към 1,30 часа през нощта тримата обвиняеми отишли с лек автомобил и спрели близо до хипермаркета. Те разполагали с ключ за входна задна врата, понеже един от тях работел в магазина. Той знаел и паролите за влизане в помещенията, както и за стаята, където се намирала касата за съхранение на парите от дневния оборот.

Друг от обвиняемите отключил задната входна врата на магазина, след което отворил сейфа и отнел от него 17 683 лева от дневния оборот. Тримата си разделили парите и се прибрали по домовете си. За случая бил подаден сигнал на тел. 112, след като служители на веригата за хранителни стоки отишли на работа. На място е пристигнал разследващ полицай, който извършил първите процесуално-следствени действия . Последвали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Пловдив.

Тримата извършители са установени и задържани. Единият от тях доброволно е предал парите, които съхранявал, а останалата част от отнетата сума е намерена в домовете на другите двама, след извършени претърсвания и изземвания.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Холмс

    3 1 Отговор
    На снимката: тъп апаш, който има ключ, но разбива...
  • 3 Абе

    4 0 Отговор
    Шматки, трима човека за работа дето е можело да бъде свършена от един - тоя дето е знаел паролите за вратите и всичко останало. Ама веднага става заподозрян щото е ясно че е дело на вътрешен човек с инфо за нещата.
  • 4 Шоп

    1 1 Отговор
    За пореден път се убеждавам,че не е лесно да си прост!Толкова прост,че чак да боли.Имал ключ,работел там,знаел кода.И какво си е мислил,ама и аз пък, той няма с какво да мисли.Е наемайте ги такива малоумни и им давайте всичко от което имат нужда,заплата,почивки и накрая да ви обират.
  • 5 Ганя

    1 0 Отговор
    Тия са балъци рецедивисти ха ха ха