Last news in Fakti

12 Май, 2020 10:44 46 358 9

Закопчаха за крупен обир сина на империя "Бойлери Шишков"

  • свищов-
  • кражба-
  • месокомбинат-
  • бойлери шишков-
  • славейко шишков

Славейко е извършил дръзкия удар с легендарния крадец Николай Венков - Понти и братовчед му Венелин Венков

Закопчаха за крупен обир сина на империя "Бойлери Шишков" - 1

Синът на една от бизнес империите у нас - "Бойлери Шишков", беше арестуван зрелищно за обир. Славейко Шишков и двама негови авери бяха спипани в Свищов, след като свили 72 000 лв. от касата на местния месокомбинат, съобщава в. "Телеграф".

Новината е потвърдена от МВР и прокуратурата, уточнява изданието. Оказва се, че Славейко е извършил дръзкия удар с легендарния крадец Николай Венков - Понти и братовчед му Венелин Венков.

Шишков, Понти и братовчед му получили вътрешна информация, че в месокомбината има каса с голяма сума пари и решили да атакуват. Избрали Деня на храбростта и Българската армия - 6 май. Разчитали, че КПП-тата са паднали и тръгнали следобед от София с автомобил "Форд Фокус", споделиха криминалисти.

От години не е ставала такава колосална кражба в Свищов.

Пристигнали вечерта и час преди полунощ нахлули във фабриката. Взломили касата, използвали тапа и други техники, за да заглушат алармата. Успели да задигнат близо 72 000 лв. и духнали обратно. Разследващите били уведомени и тръгнали по горещи следи.

Ченгетата разбрали веднага кой стои зад дръзкия удар и уведомили СДВР, тъй като и Понти, и Славейко живеят в столицата. Те били спипани преди два дни в домовете си по бели гащи, разказаха още ченгетата.

Шишков опитал да избяга, но след секунди съпротивата му била сломена, а белезниците щракнали на ръцете му. От МВР уточниха , че и тримата арестувани са известни на полицията, единият от тях - Понти е и осъждан. Задържани са за 72 часа и се очаква днес да им бъдат гледани мерките за неотклонение.

При обиски в домовете на бандитите били открити част от откраднатите пари в размер на близо 72 000 лв., както и тапи и техниката, с която правят ударите. Нито един от тях не е проговорил до момента, като използват правото си да запазят мълчание.

Разследващи коментираха, че Славейко Шишков и брат му тръгнали по лош път след като баща им починал при инцидент. Понти пък е стар крадец, известен с кражби от апартаменти. брат му беше задържан от търновски полицаи през 2017 г. също за кражба с Боби Мечката и Куция.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комунистите са виновни

    39 14 Отговор
    Виновни са, че ги НЯМА!
  • 2 Бащата

    74 7 Отговор
    беше и той измамник.Нераждавейка бойлер с китаиска карантия вьтре.И цените му бяха високи според мен.Вьобще не възпитаваше децата си.Само пари им даваше.Това води дотук.

    Коментиран от #4

  • 3 Пак наркомани

    36 3 Отговор
    У кауша всички🤔
  • 4 Ххх

    29 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бащата":

    Е, дали са били с китайска карантия ? Аз съм чувал, че електрическата част са правели с италиански части. Но също съм чувал, че не е била качествена. И май са и давали гаранция една година. Иначе аз се интересувам от бойлери. И много пъти съм разтлеждал бойлерите му. Има съвсем нестандартни обеми, примерно 20, 40, 60, 70 литра, каквито другите производители не предлагат. Продават и така наречените хибридни бойлери - съчетание между проточен и бойлер с водосъдържател, които имат някои предимства, стига ел. инстлацията ви в къщи да е с по - дебело сечение и да е в състояние да поема по - голяма кансумирана мощност. А след като бащата е починал, кой в момента движи биснеса с бойлерите ? В статията пишат - бизнес империя. Малко се съмнявам да са чак толкова мощни. Пък и при сегашната стагнация, надали биснесът им процъфтява. А мамините синчета сигурно са свикнали да харчат и да живеят на широко. Не искат да се свиват и да си налягат парцалите. И ако бизнеса на починалия татко не върви, явно са се огледали за други източници за финансиране.
  • 5 Шмъркан

    16 8 Отговор
    3начи ако открият пари у вас да энаете,че са част от тия 72 000лв.
  • 6 Bingo

    21 2 Отговор
    До тук нищо уличаващо, което да води до постоянно задържане. Явно единия е пропял щом като са задържали и тримата.
  • 7 Косьо

    7 4 Отговор
    Не са такива хората🤣🤣
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Hhhh

    2 0 Отговор
    Купих си бойлер от тях наистина неръждавейка, вечен направо,с 10 г. гаранция, но изгоря нагревателя на първата г. и когато звъннах се оказа че най-отдолу с много малки букви, стил български гсм оператор пише : гаранцията не покрива нагревателя..... никога вече светлюшишков