Last news in Fakti

9 Юни, 2020 21:40 4 241 13

Хитра съблазнителка покори сърцето на мъж във фейсбук, но...

  • измама-
  • фейсбук

Заблуден от твърденията на обвиняемата, мъжът решил да ѝ предостави исканата от нея сума

Хитра съблазнителка покори сърцето на мъж във фейсбук, но... - 1
Снимка: Shutterstock

Любовна история, родена в социалната мрежа за пореден път доказва рисковете и опасностите, които тя крие.

Ловка и хитра съблазнителка успяла да покори сърцето на мъж, който работил в Унгария, подмамила го с обещания за общ бизнес и му взела пари, а после го блокирала във Фейсбук. Pайонна прокуратура  е повдигнала обвинение срещу благоевградчанката Н. С. за извършено от нея престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, съобщи struma.com. 

В началото на 2019 г. обвиняемата Н. С. (на 39 години) се запознала в социалната мрежа „Facebook“ с В. Н., който работел в Унгария. Двамата продължили да комуникират чрез телефонни разговори и съобщения в приложението „Messenger“. Постепенно се сближили, като мъжът започнал да прави планове за сериозна връзка с Н. С. 

В. Н. ѝ споделил, че има двама сина, за които иска да намери работа в България. Жената също му разказала за двете си деца и финансовите затруднения по издръжка на семейството си. Към онзи период  тя работела в кухня в заведение за бързо хранене в гр. Благоевград. 

Бидейки наясно с намеренията на В. Н. за сериозна връзка с нея, както и желанието му да трудоустрои децата си, обвиняемата решила да го въведе в заблуждение за започване на общ бизнес с нейния работодател. 

Н. С. създала неверни представи у него, че срещу сумата от 4000 лева той ще стане съдружник и ще участва в начинанието – отваряне на ново заведение за бързо хранене. Той щял да получава печалба от  нейния дял, а въпросните пари щели да бъдат използвани за първоначален наем на помещението и за оборудване. Освен това жената обещала да осигури работа на двамата синове на В. Н. 

Всичко това обаче не отговаряло на действителното положение – нито имало бизнес планове, нито уговорки за това, нито предприети какви ѝ да било действия в тази насока. 

Заблуден от твърденията на обвиняемата, мъжът решил да ѝ предостави исканата от нея сума. За целта той се свързал със сина си – Д. Н., като го инструктирал къде в дома им има оставени пари, които мъжът бил спестил от заплати и заделил за газифициране на имота си. 

Д. Н. изпълнил указания на баща си и се срещнал с Н. С. На паркинг на открит пазар в центъра на гр. Благоевград той ѝ предал 4000 лева, за което имало свидетели. За предаването на парите не бил съставен никакъв документ между обвиняемата и синовете на В. Н. 

Впоследствие Н. С. продължила да комуникира с мъжа. Всеки път обаче, когато той се интересувал от общото им бизнес начинание тя не му давала конкретен отговор. След време заявила, че избрала помещение за заведение, но се налагало то да бъде ремонтирано. В тази връзка поискала от него още 2000 лева. В. Н. ѝ отказал с обяснение, че не разполага с такава сума.

На по-късен етап, разочарован от факта, че нямало никакво развитие с обещанията на обвиняемата за общ бизнес, поискал да му бъдат върнати дадените ѝ 4000 лева. Тя отрекла да е получавала пари от него, след което го блокирала в интернет приложението „Messenger“, както и телефонният му номер. 

Предстои наказателното производство срещу Н. С. да продължи в съда. 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Разбрахме,

    24 3 Отговор
    че бащата е захлюпен, но синовете - и те още по- захлюпени... :D
  • 5 евала

    10 5 Отговор
    на мацата ѝ,онзи е искал да бодне .....

    Коментиран от #13

  • 6 Ххх

    5 6 Отговор
    Човек да си помисли - имаме вече държава, имаме ред. Ха дано, ама надали ! Преди няколко дена четох, че един, който беше убил 16 годишно циганче с един удар, е освободен от ареста. Защо, и по каква логика ? Сега пък някакъв залухар, дал пари срещу голи обещания ? Защо ? Много е бил влюбен и чертаел розови планове за общо бъдеще с измамничката ? Ами кой му е крив ? Доколкото знам, даването и вземането на пари се доказва с документи - договори, включително нотариално заверени, разписки за получени суми, банкови извлечения и т.н. А той - дал ги на честна дума. А сега ще съди жената ? По каква логика ? И по каква логика съответните правоохранитени органи са се задействали ? Да го оставят така, да му държи влага. Пък както казваше един колега "Мъжко дупе един път се лъже". Следващият път да си помисли, преди да праща пари на жени заради чувствата си.
  • 7 Парадокс

    16 2 Отговор
    Боли ма Г.Х. за В.Н, че Н.С го Е. в Г. ъ.з.ъ.
    Все пак е доста по-умен, щото не ги е хвърлил през терасата.

    Коментиран от #9

  • 8 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    18 0 Отговор
    любовта на 21 век започва във фейсбук.....

    продължава в скайп.....и.....

    завършва с блокиран.........
  • 9 Хахахаха

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Парадокс":

    Браво пич,спуках се от смяхх хахаха😂😂😂 боли ма ГХ за ВН хахаха,аааа умирам хахаха
  • 10 Селски

    7 0 Отговор
    Пръчки и Бай Ганю тръгна из Европа част 543-та
  • 11 А бе

    7 0 Отговор
    За 4000 лева знайш ли колко мадами ще ме обичат а той виртуална любов върти. Унгарките са много популярни сред нашите тираджии.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.