Last news in Fakti

11 Юни, 2020 15:04 2 652 4

Осем ареста и девет повдигнати обвинения след акция в Свищов

  • свищов-
  • конвенционална престъпност-
  • престъпност-
  • акция

Целта на операцията на МВР е била противодействие на конвенционалната престъпност

Осем ареста и девет повдигнати обвинения след акция в Свищов - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Осем души са задържани, а други девет са с повдигнати обвинения след специализирана полицейска операция в община Свищов, съобщиха от ОДМВР-Велико Търново. Оттам уточниха, че целта на акцията е била противодействие на конвенционалната престъпност. Тя е преминала под ръководството на Районна прокуратура и под наблюдението на Окръжна прокуратура – Свищов.

Проверени са общо 51 автомобила и 79 граждани. Съставени са десет акта, от тях шест по Закона за движение по пътищата, два по Закона за гражданската регистрация и два по Закона за българските лични документи. Наложени са 25 глоби по фиш, заснети са 145 видеоклипа за скорост.

Девет лица са привлечени, като обвиняеми по досъдебни производства, по 11 текста от НК - за грабеж, принуда, кражби, нарушаване заповед на здравния министър, притежание на наркотични вещества и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. На един от обвиняемите за кражби е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. С полицейски мерки до 24 часа са задържани други осем души. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване по досъдебно производство.

Започнати са две досъдебни производства за отглеждане на растения от рода на конопа. Образувани са три бързи производства – за държане на наркотични вещества, шофиране в нетрезво състояние и за управление на нерегистриран мотопед, без необходимата правоспособност. Заведени са две преписки - за акцизни стоки без бандерол и възпрепятстване на служител на реда да изпълни задълженията си по служба.

Разкрити са извършителите на четири престъпления - две кражби, унищожаване и повреждане на уличен кафе-автомат и присвояване на лек автомобил.

В акцията се се включили служители от Районно управление – Свищов, сектор „Пътна полиция“ и „Охрана на обществения ред и териториална полиция" при ОДМВР – Велико Търново.

 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Criminal

    4 0 Отговор
    Въй въй въй......толкоз писания, а те хванали двама с трева, един с цигари, пътни нарушения и някой дето са го съдили ЧСИ та без да е разбрал.........ааа браво и един крал ток и оня дето чупил кафе автомат, защото му взима стотинките пък не пуска кафе.............
  • 2 Тук

    2 0 Отговор
    Измества се центъра на вниманието! Не сте ли гледали този филм вече? И... Един въпрос към автора на статията: Откога Свищов е център на област? Визирам писаното за Окръжна прокуратура- Свищов...
  • 3 Лелее

    4 0 Отговор
    Хванаха 5 с изгорели крушки , 2 ма без колан , един със слънчеви очила - все “търпеливи “ българи ! По това време покрай акцията прехвърчаха ромляни на коне и магарета , натоварени с хладилници , кабели - но с “права “- тях не ги закачаха ?Акцията премина по план , кадри по някои “безпристрастни “ ТВ канала ...
  • 4 Усмивката

    1 0 Отговор
    И след тези ,,акции' пак ли ще изпадне МВР в летаргичен сън.Може ли с една две акции в година да се компенсира иначе безметежното живуркане в органите на реда .не трябва ли да се наблегне на оптимизацията на структорите.на присъствието по места. Тези висящи жилетки са ни познати до втръсване по кръстовищата. В същото време сигани вилнеят по малки населени раиони. безчинсват по нощите. Мотористи с шумни мотоциклети вдигат врява като да излита реактивен самолет. Но ,,органите " ги няма.