Last news in Fakti

25 Юни, 2020 13:21 3 005 4

Задържаха 7 при спецакция в Белоградчик

  • белоградчик-
  • спецакция

Съвместните действия на полицията и прокуратурата продължават

Задържаха 7 при спецакция в Белоградчик - 1
Снимка: МВР

Служители на Районното управление Белоградчик са предприели вчера контролни и превантивни действия на територията на село Дреновец, община Ружинци. В тях са участвали и шест екипа на Зонално жандармерийско управление – Монтана.

В хода на операцията са били проверени 183 лица, 9 от които са от криминалния контингент, както и 112 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са били съставени 14 акта и 18 фиша – по Закона за българските лични документи, Закона за движението по пътищата, Закона за гражданската регистрация и Закона за горите и 2 протокола по Закона за Министерството на вътрешните работи.

Започнали са действията по разследване по образувани 3 досъдебни производства.

В двор на частен имот, обитаван от местен 19-годишен младеж, са били открити свежи конопени растения с височина до 28 см. При извършения полеви наркотест тревата е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс.

При проверки на два адреса е било установено незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Водените досъдебни производства са по чл. 234в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Във връзка с установена от полицейските органи немаркирана дървесина в дворовете на две къщи са били образувани две проверки по чл. 235 от Наказателния кодекс.

В резултат на специализираната акция, за срок до 24 часа по Закона за МВР, са били задържани 7 лица.

Съвместните действия на полицията и прокуратурата продължават. Целта е ограничаване и намаляване нивото на конвенционалната престъпност, осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите на област Видин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DEXTER

    12 1 Отговор
    Евала. Каскета удари дребните риби... ПАК! ... А Боко КОГА? А Пеевски КОГА? А Доган КОГА?
  • 2 Смешка

    1 0 Отговор
    "При извършения полеви наркотест тревата е реагирала на канабис." 😂😂😂
  • 3 Румен

    2 0 Отговор
    Спете мирно граждани, и селяни. Едни влизат в затвора, а други излизат.Така битовата престъпност няма да се премахне. Трябва голям контрол за тия хора. Първо да имат работа, и второ да дойде социализма . С капитализам няма контрол защото олигарсите в БГ им дреме на сайдера какво ще правите вие
  • 4 ВЪЛЦИТЕ НЕ ДАВАТ ДА СЕ КРАДЕ

    1 0 Отговор
    Cвeтлин Тaнчeв
    Думи нa нeзaвиcимия дeпутaт oт пaрлaмeнтaрнaтa трибунa
    Дeмoкрaциятa нe e дa ce cъбeрaт 3 вълкa и 1 aгнe и дa рeшaт кaквo дa имa зa вeчeря"