Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 12:05 4 343 5

Над половин милион лева и 8 кг. наркотици иззеха при спецакция криминалисти

  • пари-
  • наркотици-
  • спецакция-
  • витоша

Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества в квартал “Витоша“ е проведена на 22 февруари

Над половин милион лева и 8 кг. наркотици иззеха при спецакция криминалисти  - 1
Снимка: МВР

Предварителна работа на служители на сектор “Наркотици“ към СДВР доведе до задържане на големи количества дрога след наркосделка. Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества в квартал “Витоша“ е проведена на 22 февруари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода ѝ, след покупко-продажба на наркотични вещества, в района на столичния булевард „Симеоновско шосе“, криминалистите задържали двама мъже. Последвали полицейски действия в жилище, ползвано от продавача, е разкрита наркооранжерия. Открити са 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Процесуално-следствени действия са проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева. Резултатите от експертната справка показват, че иззетите количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и почти килограм /925.61 грама/ кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след изтичане на мярката. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Не са се изкупили и Ушака ги е Думнал! Са за лична употреба Ушев ще го шитне. Кое не е Ясно?
  • 2 Шмъркан

    7 3 Отговор
    Тия джоджена още го имат за "дрога" .А бялото прахообразно направо за окраина да заминава като военна помощ.
  • 3 Ветеран от Протеста

    9 2 Отговор
    Гледах как залавят " мулета" на дрога по летиищата на Запад ..Няма жал и 72 часа...Водят ги в съда с дрогата,удря чукчето и заминава 20 години на " топло"...
  • 4 Град от престъпници Перник

    9 0 Отговор
    А Меката на наркотиците Перник са все така недосегаеми! Интересно нали!
  • 5 Картела

    1 0 Отговор
    Останалите до милион са прибрани прилежно от полицаите участвали в задържането... За дребни разходи т.е. джобни.