Last news in Fakti

22 Септември, 2012 10:43 11 422 12

Задържаха петима с два сака пари

  • гастрольорите-
  • свети влас-
  • цветанов-
  • спецакция

Спецакция

Задържаха петима с два сака пари - 1
Снимка: БГНЕС

Петима души с два сака с пари са били задържани тази сутрин около 4.30 ч. в Свети Влас при спецоперация на МВР с кодово име "Гастрольори". Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му акцията е проведена при изключителна конфиденциалност от екипите, тъй като единият от арестуваните бил споделял нееднократно, че се  ползвал с добри протекции в полицията и съдебната система. Мъжете били задържани при излизане от къща в курорта.

„Цялата информация, която имаме е, че лицето, което е собственик на този имот, е извършвало търговски сделки. В очакване са били да намерят сериозна сума пари. Преди 2-3 дни те направиха подобен подход. Влязоха няколко пъти в дома и всичко това е документирано, но тогава не осъществиха своите намерения. Собственикът беше на ресторант. Вчерашният ден той е заминал за чужбина, те имаха подобна информация и предприеха действия тази нощ. Влязоха в 4.30 часа. На излизане от къщата са задържани”, обясни министър Цветанов.

Вътрешният министър заяви, че арестуваните са Марлоан на 40 години, с 31 регистрации за кражби, Илиян Дългия, на 38 години, регистриран за кражби, нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежаване на оръжие; 43-годишният Илиян, по прякор Муци, регистриран за нанасяне на средна телесна повреда и търговия с акцизни стоки; 37-годишният Живомир - бивша барета, попадал в полезрението на службите и 32-годишният действащ служител в местата за лишаване от свобода към Министерство на правосъдието Ангел.

„Става въпрос за високотехнологична и добре оборудвана група. Единият от задържаните е действащ служител на Главна дирекция изпълнение на наказанията, а друг от групата е бивша барета. Останалите са с дълги криминални досиета”, заяви пред Gramofona.com шефът на бургаската полиция- главен комисар Милен Димитров. При извършените до момента в София, Бургас и Свети Влас са открити заглушаващи устройства, оръжие и техника за взломяване.

От пресцентъра на МВР уточниха към 16 ч., че петимата софиянци са задържани в лек автомобил,  непосредствено след като излезли от къща в курорта, в която преди това проникнали с взлом. Един от мъжете е задържан с личното си оръжие – пистолет с поставен патрон в цевта. В  автомобила и в извършителите са намерени и иззети 4 радиостанции, устройство за заглушаване на СОТ, ръкавици, заготовки, шперцове, електрожен, алпинистка екипировка, въже, стълба. Открити са също инкриминирани предмети, отнети от жилището  - луксозна запалка и златен ланец.

В жилища в София, обитавани от едно от лицата са намерени и иззети пистолет „Макаров“ със заличени номера и 8 патрона в него, множество боеприпаси, картечен пистолет без номера, заедно с пълнител с 22 патрона, автомат “Калашников“, пушка, пет заглушители, полицейска униформа. В найлонов плик са открити 2,4 килограма кокаин и 1,6 килограма амфетамин. Иззети са също електронна везна, ръкавици и шперцове, газов пистолет с множество патрони, златни накити, два патрона за автомат Калашников.

На адрес в столицата, ползван от друг от задържаните, са открити и иззети 3 пистолета, 4 пушки, множество боеприпаси, 3 радиостанции, 4 маски.

На адресите на останалите трима са открити и иззети голямо количество мобилни апарати и сим карти, лаптопи,ключове от сейфове, две бронежилетки, множество различни по вид радиостанции и други.
Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ........................................

    6 3 Отговор
    Който не работи за тяхната мафия го задържат. Самият факт че 1ния е бил барета, тоест е работилза тях, но ега не работи за тях доказва това. По-важното неоспоримо доказателство, че МВР е мафия и мафията е в политиката, е че трафика на нркотици не спира, всеки може да си купи наркотиципо всяко време, както преди така и сега! Тия операции дето все задържат някви наркотици по границата са прах в очите на хората, те ако искаха да спрат трафика на наркотици щяха отдавна да го направят, всичко се следи и се знае - какво, не могат да намерят полетата с марихуана поракй Петрич ли??? Толко е елементарно, че няма накъде. Просто МВР е инструмент на евреите които си държат Бългаия и цяла Европа отдавна, и си прибират парите от тия наркотици, разделят си процент и дилара и доставчици и по горните от тях, а по медии четем колко много наркотици билизаловили....бла бла бла, факт е че трафика на наркотици не спира, така че всичко е лъжа и измама.

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    5 0 Отговор
    за пореден път е замесен полицай или бивш полицай.пак става ясно какви кадри се взимат в мвр.апаши и грабежаджии.май ще излезе ,че като се увеличи броя на полицаите се увеличават и престъпленият.крадеца вика дръж крадеца:)
  • 3 Ха,ха,ха

    1 2 Отговор
    Кви гербаджии бре,това са си ваши кадри.Да не би да са почнали от преди три години да краднат...
  • 4 Anonymous.

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "........................................":

    тия които ги хващат са или солови играчи, нямащи желание да се отчитат по нагоре или са някакви нови конкуренти на управляващите
  • 5 Amigosa

    2 0 Отговор
    Toq se oqde s tia narkotici kade minavat prez nego i cigari i glavata mu stana kato damadjana
  • 6 Морган

    1 3 Отговор
    А не ви ли е странно 2 сака с пари вкъщи???? Или всвки си има вкъщи по 2-3 сака с пари??? Пак някой играч, поставено лице до управляващите е взел тлъста комисиона ми се струва. Докато не пуснат кокала и другите да изкарват пари ще е така ..... Кой както намери за добре , ако му стиска - скача в кашона , а ако не работи за 500лв ...(за ток, вода, парно,наем) Сигурен съм ,че момчетата са страшни мъжкари....перфектна организация ,подготовка но уви за тяхна жалост шестият е предателя
  • 7 Веско

    1 0 Отговор
    Незнам ама... Тея са имали повече оръжие от МВР-то бе. :д
  • 8 aaaaa

    2 0 Отговор
    тея почнаха като в пълна лудница ,не да броят парите а на торби да ги смятат.
    и аз на даначното дадох една торба пари ,ма не бяха хич щастливи , може би щото най-едри бяха монетите от 10ст.
  • 9 Деян Донков

    1 0 Отговор
    Чета ви извратените коментари и направо ми иде да се гръмна. Полицията залавя професионална, едромащабна банда, която утре можеше да е във ВАШИЯ ДОМ, а вие тиквеници кво бръщолевите ? Един ги нарича страшни мъжкари, друг разсъждава ,че не се отчитали на властта и затова била шумотевицата.
    Блато. Дълбоко , зловонно блато. Там сте приятелчета. И там ще си останете. Дано поне внуците ви да изпълзят от него.
  • 10 optimista

    1 0 Отговор
    ами какво дави кажа да евалата за акцията ама това си е нищо на фона на престъпността която се вихри в бг то такаче деяне хич и несе прави на острумен ясно ли ти е далече си от истината
  • 11 kiril

    0 0 Отговор
    Б.Борисов, Ц.Цветанов, Ц.Цачева и още двама които не се споменават от съображения за сигурност...
  • 12 шперца

    0 1 Отговор
    ...а другите 3 сака с пари ги чопнаха за избори 2013 (герб) и за 7-ят апартамент на...а сетете се...