Last news in Fakti

14 Юли, 2020 11:21 1 875 7

Глобиха с 200 лв. шофьор, пребил колега в задръстване

  • бой-
  • шофьори-
  • задръстване

Преди броени дни нарушителят се изправил пред съда

Глобиха с 200 лв. шофьор, пребил колега в задръстване - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Шофьор удари водач на друг автомобил насред пловдивски булевард. На 2 март двете возила се озовали в километрична тапа на „Рогошко шосе”. Освен че започвал уикендът, трафикът бил засилен поради факта, че било Задушница.

В опита си да прецени коя от двете колони се движи по-бързо, шофьорът на „Хюндай” шарил между двете ленти на булеварда. В автомобила с него пътувала малолетната му дъщеря, а зад него се движил „Мерцедес”. След като се пристроил за пореден път, шофьорът на „Мерцедеса” се ядосал от поведението му. Неговата приятелката слязла от колата и му направила забележка да си стои в лентата. Водачът ѝ отвърнал, че точно това прави. Жената обаче се подразнила от думите ѝ и му отвърнала да не се разправя с нея, а с приятеля ѝ. Афектиран от думите ѝ, човекът слязъл от автомобила и отишъл при другия водач.

Двамата си отправили обидни реплики, а напрежението бързо ескалирало. Накрая шофьорът на „Мерцедес”-а отворил врата на автомобила си, удряйки с нея другия мъж. Слязъл от возилото и го изритал в областта на кръста.

След това и двамата продължили по пътя си. Водачът на „Хюндай” забелязал полицейски патрул на пътя, спрял и разказал какво се е случило. По-късно подал жалба в полицейското управление.  По делото било образувано досъдебно производство. Впоследствие то било прекратено, тъй като разследващите преценили, че в случая се касаело за дребно хулиганство.

Преди броени дни нарушителят се изправил пред съда, за да му бъде наложена санкция по Указа за борба с дребното хулиганство. Той признал вината си и изразил съжаление за стореното. Към материалите по делото бил приобщен и видеозапис, на който се вежда как той напада другия шофьор.

Магистратите отчели, че нарушителят е трудово ангажиран и с чисто съдебно минало. Те взели предвид и факта, че и двамата шофьори били афектирани от пътната обстановка и зверското задръстване.

В крайна сметка, на пловдивчанина била наложена глоба в размер на 200 лв. В мотивите на съда е посочено, че превес имат смекчаващите вината обстоятелства, а размерът на глобата е достатъчен, за да бъдат изпълнени целите на наказанието, а именно превъзпитаване на нарушителя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво, само така

    7 0 Отговор
    тия саморазправи трябва да престанат. Всеки да си търси правата. Нека разобличаваме некоректни те шофьори.
  • 3 А тъй на

    12 0 Отговор
    Хем с право си изял боя, хем го съди! Един викал на жена си! Тези дето трябваше да ни връщат пари, дойдоха и взеха и колата ни!
  • 4 Ххх

    5 0 Отговор
    Указът за борба с дребното хулиганство (УБДХ) премина триумфално през десетилетията на зрелия социализъм, после преживя непокътнат и демократичните промени. Тъкмо да захване 48-ото си лето, и ето че в началото на декември Върховният административен съд поиска Конституционният съд да отмени разпоредбите на този указ като противоречащи на Европейската конвенция за правата на човека и на основния ни закон.
    Ако все още живеехме във времето, когато милицията беше биещият юмрук на партията, съществуването на указа щеше да е необходимо за прогреса на обществото ни. Мнозина попаднали под ударите му си спомнят 15-дневните ваканции, които столичните пияници и хулигани прекарваха в тухларната край с. Александър Войков, където с прежулени длани прехвърляха тухли, нужни за надграждането на основите на социализма. Що се отнася до духа на времето през 1963 г., когато е създаден указът, най-подходяща илюстрация е пленумът на ЦК на БКП от 4 декември, на който Тодор Живков развива възгледите си за по-нататъшно тясно сближение и в перспектива за сливане на НРБ със Съветския съюз...
  • 5 гост

    9 0 Отговор
    Значи оня слиза от кенефа си и отива да се разправя,щото жена му направила забележка.Отнесъл ритник в задника и отишъл да се оплаква. Затова видеорегистраторите задължителни.
  • 6 Lud

    4 1 Отговор
    Гледам да карам спокойно да не се карам с другите участници в движението...
    Веднъж един ме напсува на майка, само му показах брадвата през прозореца и ония млъкна като ученичка преди сефтето...
  • 7 Хулиганьо

    3 1 Отговор
    Мацката от мерцедеса е за бой. С 200, на голо.