Last news in Fakti

12 Септември, 2020 16:59 3 703 8

Прокуратурата иска "постоянен арест" за дрогирания водач, предизвикал тежката катастрофа в Айтос

  • айтос-
  • катастрофа

Шофьорът на камиона, убил една жена и ранил други петима души, е в болница и е под полицейска охрана

Прокуратурата иска "постоянен арест" за дрогирания водач, предизвикал тежката катастрофа в Айтос - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение – "постоянен арест" за 51-годишния шофьор, употребил метамфетамин и причинил голяма пътна катастрофа в Айтос вчера, предаде bTV. Камионът му блъсна 12 автомобила, спрели на светофар. 28-годишна жена почина,а други 6 пострадали са в болница. Водачът също е в болница и е под полицейска охрана.

Камионите редовно пренасят зърно от Добруджа през Айтоския проход. Местните са свидетели на десетки инциденти и многократно са искали обходен маршрут за тежките машини.

От Агенция "Пътна инфраструктура" отказаха коментар, тъй като случаят се разследва от прокуратурата. Държавното обвинение ще бъде готово с обвинението в понеделник.Днес мярката "задържане под стража" на шофьора на камиона ще бъде удължена на 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    до живот за тоз психопат
  • 2 Лек им пръст на загиналите

    2 1 Отговор
    Без думи аз тир в населено не съм видял да спазва влизат летят с по 90 100 и ти светят и свирят че ги бавиш. Тази държава без магистрали е абсолютно опасна за каране.
  • 3 ПСР

    7 0 Отговор
    Пак ще напиша-при дрога и/или алкохол,водачът виновник, да поема ВСИЧКО!Щети, лечение,кръвнина,всичко!
    Не съм длъжен аз или вие,да му плащаме по НЗОК,за него или за хората, които е пратил в болница.По експресна процедура, разпродава му всичко, за да си поеме отговорността

    Коментиран от #5

  • 4 Азз

    0 4 Отговор
    Е, чак па толкоз...
  • 5 Да, но

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПСР":

    Ако няма пари, нищо друго, как ще плати и какво ще му вземеш? За дрогирани или пили при подобно тежко произшествие - само доживотен! И така да е от тук нататък. Висене в панделата и яко бачкане. И хванат ли случайно дрогиран или пил - 15 години е ефективна присъда! И никаква милост и компромиси с никого. Тогава да видим какво ще стане!
  • 6 Рошко

    1 0 Отговор
    Нали затова някои искат да легализират дрогата че да си мрем спокойно и по пътищата
  • 7 Просто се очакваше

    5 0 Отговор
    Нещата са следните . Във връзка с изкупната кампания на зърното , по асфалтовите пътищата на България, летят "локомотиви" , карани от сериозно финансово мотивирани водачи , на които им се плаща на брой извършен курс. По спокойните и разумните правят на ден един курс . Но има други , които се стремят да направят по два курса . За да се случат тези два курса , претовареният камион се кара на предела , а водача се стимулира със субстанции за да издържи на преумората . За всичко това , има връзка към арестуваният скоро крупен бизнесмен от Бургас .
  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Елементарно!!!
    ДАИ да не стоят по граничните пунктове, защото там претоварени камиони нямаааааа...
    Да стоят на пристанищата, кариерите зърно хранилища.. Ама нали са на месечна такса.