Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 11:19 4 028 17

Марин Марковски: Делото за смъртта на Милен Цветков ще приключи до една година

  • марин марковски-
  • милен цветков-
  • кристиян николов

Процесът няма да продължи много, защото не е голям по доказателствен обем и в края на март може да има присъда, убеден е адвокатът

Марин Марковски: Делото за смъртта на Милен Цветков ще приключи до една година - 1
Снимка: БГНЕС

Разследването за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, приключи. Според прокуратурата е доказано безспорно, че шофьорът на автомобила, блъснал колата на Цветков, е именно обвиняемият Кристиан Николов. Категорично е още, че Николов е бил пиян и дрогиран, но е разбирал смисъла на своите действия.

"Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, това е част от смисъла ѝ, категоричен беше по темата в сутрешния блок на БНТ адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че това, че обвиняемият за катастрофата Кристиан Николов е под домашен арест, не значи, че ще получи оправдателна присъда от магистратите. В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда, категоричен е адвокат Марковски.

Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата – има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар – дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница... причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след Нова година започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви правозащитникът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продажник адвокат

    3 11 Отговор
    тоя е гола вода като юрист, бивш публичен съдия изпълнител преквалифицирал се по наказателни дела!

    Коментиран от #17

  • 2 опраскан

    2 0 Отговор
    С условна присъда за сатанягата от Шайката.
  • 3 Гост

    7 5 Отговор
    Много по-скоро ще е. 150-200 лв. глоба и 1 година условно. Защото сме булгари, булгари.
  • 4 РЕАЛИСТ

    7 12 Отговор
    Абе вие си плюете по дипломите с това обвинение за умишлено убийство. Деецът трябва да е съзнавал обществената опасност на извършеното от него деяние и да е искал настъпването на последиците. Тоест искал е да убие Милен Цветков. Хайде докажете го. Това е прецедент за катастрофа. Ще ви съдят в Хага и народът ще ви плаща безумията. Добре, че правото не ме е на прецеденти, като някои страни. Що народ ще изгние по зандана за катастрофа. Харесвах Милен Цветков, но си има принципи.

    Коментиран от #7, #14

  • 5 Според мен

    2 1 Отговор
    извършителя ще получи минимална присъда за да се приспадне от нея времето което е прекарал в ареста.Скоростта която експертизата "установи" 99км/ч е точно с 1 километър по ниска от разликата между пътен инцидент и криминално деяние.
  • 6 Кауш

    0 0 Отговор
    Щом ти го казваш, аз прибавям към твоята единица една нула отзад.
  • 7 Hujhgjj

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Ай, иди обяснявай...имам десетки птп-та със смърт и никога, ама никога не съм прочел в практиката да излезе такова дело. Като юрист, по-скоро би излязло по-читаво обвинение за тероризъм. Демек , качваш се и се блъскаш в нещо с идеята да причиниш смърт на който и фа е, още повече и пешеходци минаваха. Ама тая норма, къде са я сложили е мъртва.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Герге

    8 0 Отговор
    Май ,както става в тази държава,ще излезе ,че Милен е блъснал този боклук!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АНОНИМЕН

    11 0 Отговор
    БОГ да прости МИЛЕН ЦВЕТКОВ
  • 13 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор
    някога имаше смъртно наказание за убийците
  • 14 сектант

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    ей реалистчето точно защото си има закони, те повеляват в следствие на най-малкото морални принципи, че ако се качиш в това състояние в автомобил автоматично ставаш убиец и виновен за всичко което си направил, дори да не си искал, защото си се качил. "Незначителната" причина за това е стотиците хиляди хора загинали на пътя в следсвие на такива като тоя които ги газят и бягат после. Да ти го таковам на реализма. Капиш?

    Коментиран от #16

  • 15 1234

    0 1 Отговор
    Кой каза на това подобие на човек.,че е юрист, та постоянно плямпа по телевизиите. Той е правно некомпетентен и неграмотен. Едно дело не е извадил почтено и с аргументи!
  • 16 2234

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "сектант":

    Едно е фа си убиец, друго е умишлено убийство ! Но това се учи като студент по право, а не в таксито или в кол-центърчето.
  • 17 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Продажник адвокат":

    Да, да, ама друг път един от най-добрите адвокати в България и бих казал даже в Европа с рекордните над 200 дела за убийства това даже е рядко срещатано в света, уникален Юрист и профисиолналист, запознайте се по добре с биографията му и тогава, говорете. Делото Луканов, убиецът от Гео Милев, четете.