Last news in Fakti

2 Ноември, 2012 15:44 1 946 10

Тийнейджъри убиват старица за два мобилни телефона и DVD Player

  • тийнейджъри убиха старица-
  • убийство

Двама младежи - на 16 и 17 години са задържани за убийството на 78 годишна жена от старозагорското с. Змейово. Убийството е осъществено чрез задушаване с постелка и удари в главата с дървен сап, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Трупът на жертвата е открит, след сигнал на 56 годишната й дъщеря, която алармирала полицията за  изчезването на майка й. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от полицейските служители, в постройка в близост до къщата й, е открита убита възрастната жена. На местопроизшествието е извършен щателен оглед, а трупът е откаран за аутопсия.

В резултат на работата по «горещи следи», полицаите са установили извършителя на деянието – това е криминално проявен 17-годишен младеж от с. Змеево. Установено е, че срещу него до момента са заведени 8 заявителски материала за кражби и един за противозаконно отнемане на МПС. При едно от задържанията си в следствения арест, 17 годишния младеж направил опит за бягство, чрез подкопаване на преградната стена. Към момента той е с наложена мярка “пробация”.

Констатирано е, че при извършване на деянието тийнейджърът е подпомогнат от 16-годишно момче от Стара Загора, който също е задържан за срок от едно денонощие в Първо Районно управление “Полиция” – Стара Загора.

В хода на разследването е установено, че убиецът се опитвал да склони и друго лице за извършване на убийството.

По първоначални данни, престъплението е извършено с цел грабеж, като от възрастната жена са отнети два мобилни телефона и DVD Player. Отнетите вещи са намерени и иззети в резултат на проведените процесуално-следствени действия.

Двамата тийнейджъри за задържани за срок от едно денонощие, като предстои повдигането на обвинения срещу тях. Работата по образуваното в сектор «Криминалана полиция» при ОДМВР – Стара Загора досъдебното производство продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Тоя дето е на 17 години направо да го бесят, другия за поне 15 год. в пандиза. Ето делото е решено за 5 сек.
  • 2 Воин

    1 0 Отговор
    С две ръце съм "За"!
  • 3 Малайзиеца

    1 0 Отговор
    Ква е тая паплач,ква е тая измет-убиват човек,все едно убиват муха!!!!!!!!!Връщане на смъртната присъда и СМЪРТ за изметта!!!!
  • 4 боко

    1 0 Отговор
    На тези безделници им трябва една хубава примка около врата,око за око зъб за зъб.Толкова години изкара старицата а те да я убият накрая на живота и,!!!!!!!!ЗА ТЯХ САМО СМЪРТ !!!!!!!
  • 5 The Bear

    0 0 Отговор
    ... съгласен с всичко по-долу.... но и много зачестиха тези случаи бе, хора!? Да го е страх човек да остарее? Жестоко и животинско е!? Какви хора ги вършат тези зверства!? Трябва да има много бързи решения (като в коментар 1) и много бързи изпълнения.... Защо да ги храним и в затворите се питам !?
  • 6 Бай Гън

    0 0 Отговор
    Трябва по бързата процедура.Иначе ще има експертизи за вменяемост,адвокатите ще пледират че бабата ги е предизвикала и куп други простотии.Щом до сега има 8 заявителски материала и е на пробация няма какво да го жалят.Плюс това има опит за склоняване на 3 лице.
  • 7 баи

    0 0 Отговор
    бесило за тази измет но преди това да работят да си купят въжето смъртна присада за убийците няма зна4ение колко са годи6ни
  • 8 vasil levski

    0 0 Отговор
    bate boiko da si ypravi zakonite.iskame zakoni kato v malaiziq.
  • 9 Змей

    0 0 Отговор
    Какво е това здържане за един ден бе ! Нали на 25-я час ще го обявите за издирване щото ще си е бил камшика!!!
    И ще му плащаме масрафа ние...
    Кражби, бягства, пробации и още му се молите на коп..дака!!! То затова и претрепа бабата!!! Щото знае, че ще му се размине...
  • 10 кольо

    0 0 Отговор
    Затвора е за да се осмисли стореното и човека да си вземе поука.Да се поправи ако може. Тези изроди няма да разберат за какво са там. Ще научат и ще се подготвят за още по -големи гадости. Видно е ,че и от добро не разбират-пробации бол. Доживотен затвор значи поне 30години да ги храним. Ако излезе на 45-50години какво мислите ще прави ? Трябва да се помисли за връщането на смъртната присъда и специален съд да я прилага за такива случаи.