Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 10:21 7 216 87

Пиян циганин нападна жена, защото била "мръсна българка"

  • пиян циганин-
  • побой-
  • българка-
  • александър

Действията на Александър са били изключително цинични и дръзки

Пиян циганин нападна жена, защото била "мръсна българка" - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Тийнейджър от ромската Арман махала в Пловдив нападна, преби и обра жена близо до магазин Кауфланд в Кършияка. Дръзкото нападение е станало през нощта на 27 август миналата година, а поводът за побоят – "в търсене кого да набие", съобщава "Трафик".

Същата вечер Александър, Кънчо и още момчета от махалата пиели алкохол – ракия. Децата били на 16-17 години, неграмотни и голяма част от тях не ходили на училище. Така и Сашо – без образование, без работа, без родители, оставен да прави каквото си иска.

Майка му и баща му работят в Германия, а той е зарязан при баба си. Той изпил солидно количество алкохол. Стигнало се до там, че бил със сериозен алкохолен опиат.

Около 4:00 часа през нощта Александър станал агресивен и започнал да си търси нещо за бой. С Кънчо тръгнали към Кауфланд, но забелязали човек на кафе машината пред магазин за строителни материали. Обектът се намира непосредствено до хранителния супермаркет.

Александър се засилил към човека и с думите „мама ти мръсна българска”, забил един тукат в лицето на мишената си. През това време обаче Кънчо го дърпал и на ромски му повтарял да спре.

Сашо видял телефона на човека, взел го и двете момчета избягали. Оказало се, че жертвата на безпричинния побой е жена. Тя е служител на Кауфланд. Преди смяната ѝ от 4:00 часа, решила да си закупи кафе от близкия автомат.

На място била повикана линейка и жената откарана в болница. Ударът с юмрук причинил счупване на челюстта ѝ, а от там и други травми, сред които и счупване на зъб.

Не след дълго хулиганите били разпознати и задържани. Едва в ареста те разбрали, че са нападнали, пребили и обрали жена.

След грабежа Александър дал телефона на Кънчо да го пази, а след това да го занесе като подарък на сестрата му. Така и дарът не бил предаден, тъй като органите на реда открили мобилния апарат у Кънчо.

Повече от една година по-късно, двете 17-годишни момчета се изправиха пред Окръжен съд. Александър е с повдигнато обвинение за грабеж, извършен със заплаха и побой, като на жертвата е причинена средна телесна повреда.

Кънчо пък е привлечен за това, че е държал крадена вещ, знаейки как е придобита, а именно с физическо насилие.

В съдебна зала момчетата се разкаяха и поискаха прошка от жертвата си. Румяна също бе в залата и за първи път от злополучната нощ се срещна с нападателите си. Дамата бе депозирала иск за причинените ѝ неимуществени вреди, но съдебният състав не уважи молбата.

Кънчо и Александър пък поискаха делото да се гледа по реда на особените правила, а именно по съкратената процедура. Техният защитник дори бе готов на споразумение, но предложените от негова страна параметри бяха категорично отхвърлени от страна на държавното обвинение.

Адвокат Димитър Йорданов предложи най-леките наказания – пробация или порицание, но прокурор Паскалев бе категоричен, че въпреки непълнолетието си, момчетата трябва да бъдат наказани строго.

От държавното обвинение, в пледоариите си, поиска ефективно наказание.

„Налице са както смекчаващите обстоятелства, така и множество отекчаващи. Действията на Александър са били изключително цинични и дръзки. Касае се за тежки умишлени престъпления, които се наказват със затвор.

Момчето е изразило едно ксенофобско, недопустимо отношение към пострадалата Румяна Шопова. Не на последно място трябва да се вземе предвид и системната употреба на алкохол от страна на Александър.

В показанията на Кънчо се казва, че когато приятелят му пие, то той става агресивен и „търси нещо за биене”.

Мотивиран от тези факти аз ще пледирам за ефективно наказание в размер на 16 месеца затвор, при първоначален общ режим. Като алтернатива ще предложа и 3 години лишаване от свобода, отложено с максимален размер изпитателен срок.

Освен това нека бъде уведомена комисията за противодействие на детската престъпност, за да се превъзпита подсъдимия”, заяви в съдебна зала прокурор Костадин Паскалев. Той поиска по-лека присъда за Кънчо, тъй като по думите му, момчето се е опитало да спре приятеля си, а след това не е искал телефона.

За пробация пък настоя адвокат Йорданов. Той посочи и наблегна на непълнолетието на двете момчета, както и на факта, че не са действали с цел.

„Не мога да се съглася с държавното обвинени. Налице е превес на смекчаващите отговорността обстоятелства. Александър не е действал с цел, не е ударил с предварителен умисъл жертвата.

Той дори не е знаел, че е жена. До последно е мислел, че това е мъж. Момчето не е злоупотребявало с алкохол, така се е случило в онази вечер. Александър е взел телефона, но за да го задържи, а за да направи подарък на сестра си. Затова го е дал на Кънчо, да го предаде като дар.

Това момче не може да пише и да чете, не си знае ЕГН-то. Дали знае какво означава „ксенофобски действия”? Не, не знае. Що се отнася до Кънчо – момчето учи като частен ученик. В момента е 8 клас. Чете и пише.

Той не е искал да вземе телефона, но Александър му го е бутнал. И двамата са неосъждани и ненавършили пълнолетие. Ще помоля за присъда, която да превъзпита, а не да обрича на по-тежка съдба момчетата”, каза адвокат Йорданов.

След дълго мислене съдът каза и последната си дума. Магистратите от Окръжен съд признаха за виновни момчетата.

Александър се отърва на косъм от затвор, но все пак получи 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Освен това той ще бъде предаден на комисията за противодействие на детската престъпност. Кънчо пък ще получи порицание, което ще бъде публично прочетено в квартала, където живее, както и в училището му.

Преди края на процеса Александър и Кънчо се обърнаха към Румяна. Те изразиха съжаление за стореното и поискаха прошка от жената. Въпреки че пострадалата прие думите им, тя в лицето на своя адвокат ще заведат и гражданско дело срещу момчетата за причинените имуществени и неимуществени вреди.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бонговец

    145 1 Отговор
    Циганска държава , цигански закони.

    Коментиран от #19

  • 3 Миновач

    140 0 Отговор
    Статията така е написана че направо ти става жал за ,,момчетата,,

    Коментиран от #69

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОТарАК

    100 1 Отговор
    ами трябва да го обработят в ареста както едно време при бай Тошо , после другите като им разкаже како е преживял ще бъдат малко по-предпазливи. и така ще се оправят нещата-с кебапчета и 100 кинта за изборите няма да стане
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дългият

    124 1 Отговор
    Ей,пишман адвокате,каква е разликата мъж ли е или жена.Колко жалко че във въпросната нощ ти не си бил там,да ти прасне един токат и да ти счупи гадното чене..Ефективен затвор,този е за отписване.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БОЗА

    57 3 Отговор
    А бацо вика да бачкате,та да има,за ей такива екземпляри... ;-(
  • 16 Гост

    80 0 Отговор
    Без думи! Браво на съдиите! Дали си дават сметка какъв сигнал отправят към бъдещите престъпници, особено малолетни и непълнолетни и най-вече на тези от малцинствата?! Ако ли не, ще им кажа: Присъдата означава - Правете каквото си искате!
    Ето това означава тази присъда! Тази присъда ще се върне като бумеранг към обществото, защото не изпълнява основната си функция - превенция и предупреждение към бъдещи прояви от този тип!
  • 17 Гневна Катерица

    84 0 Отговор
    Така ще е докато триете думата "циганин"!! Няма държава в света,в която циганите да се наричат другояче!! " ФАКТИ", разбрахте ли???

    Коментиран от #20, #28, #76

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Това е

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бонговец":

    кривосъдие!
  • 20 Може да ги наричаш диваци

    20 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гневна Катерица":

    Или извънземни или джонита😂😂😂😂😂
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СПраведлива присъда е да станат донори

    35 0 Отговор
    А труповете в морето на рибите

    Коментиран от #75

  • 23 Хасан

    49 1 Отговор
    Момчетата да се дадат в каменна кариера да трошат камъни за полагане на асфалт на магистрала Хемус
  • 24 Бат Сали

    43 0 Отговор
    Обиждам се,когато ме наричат " ром"!! Аз съм си циганин и...толкоз!!

    Коментиран от #49, #53, #87

  • 25 един от многото

    52 0 Отговор

    До коментар #13 от "Циганизация БГ":

    Прав си братле. Трият на поразия , без да си дава сметка , че следващия път той може да бъде на мястото на нещастната жена. Сега си давам сметка защо в България са малко мигрантите които правят золуми из Европа , ние си имаме вътрешни золумаджии с протекции и на всичкото отгоре им плащаме ток , вода и лечение.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Еееех

    43 3 Отговор
    Къде си, бай Тодоре, да видиш докъде я докарахме...

    Коментиран от #30

  • 28 Само факти може да казва циганин

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гневна Катерица":

    Ти ше им казваш ромове😂😂😂😂или богопомазани😂😂😂или процъфтяващата раса или преобладаващото население😂😂😂мнозинството
  • 29 Джипси Кинг

    20 1 Отговор
    Ние сме си цигани,макар и английски!! Ясно??
  • 30 Ваш тошо

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Еееех":

    У гробето съм вие гледайте че живеете с тех
  • 31 Мими

    63 0 Отговор
    Написах,че точно такъв.........изнасили и уби журналистката от Русе.Защо ме триете?
  • 32 Хаджи Хаджи Българин

    26 0 Отговор
    Марийке, нали циганин беше обидна дума и се цензурираше от модератор , с изтриване на коментара?
  • 33 гост

    34 0 Отговор
    "Стигнало се до там, че бил със сериозен алкохолен опиат."
    Може авторът да е имал предвид "опиянение"?
    Не е престъпление да си неграмотен ...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Петър

    22 0 Отговор
    Много са лоши тия цигани.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дедовия

    16 3 Отговор
    Пуснете момчетата.Те са били, добри в предишния си живот.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Перо

    31 0 Отговор
    До като маргиналите взимат повече помощи от заплатите на данъкоплатците,които ги издържат,така ще бъде!

    Коментиран от #73

  • 41 itsob0001

    45 0 Отговор
    Адвокат Йорданов.....следващият път може да е вашата жена,а защо не и самият вас!!!!
  • 42 БоБот

    18 0 Отговор
    Ихааа...ботовете бачкат с пълна форца -никакъв шанс за експресиране на искрени убеждения относно тази етно формация с тъмен цвят.
  • 43 провинциалист

    36 0 Отговор
    "За пробация пък настоя адвокат Йорданов... Публикувано във факти.бг: Момчето не е злоупотребявало с алкохол, така се е случило в онази вечер. ..."

    "В показанията на Кънчо се казва, че когато приятелят му пие, то той става агресивен и „търси нещо за биене”."

    Адвокате????
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор
    гадни цигани
  • 45 гост

    19 2 Отговор
    Така ще е ние ги храним за да ни пребиват и грабят.Трябва да се разделят от гетата,да се образоват и да се интегрират,в противен случай няма да се опраят нещата.

    Коментиран от #80

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 1 Отговор
    власта пази циганите
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 1 Отговор
    до кога ще търпиме циганската престъпност ХОРА

    Коментиран от #60

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бат Сали

    15 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Сали":

    Обиждам се, защото " ром" е вид алкохол,а аз мразя алкохола!! Ясно??
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 минчо

    15 1 Отговор
    ТОЯ СИ Е ПРАВ.САМИ НЕ СЕ УВАЖАВАМЕ ТА ТЕ ЛИ?
  • 52 Karosel

    15 3 Отговор
    ".. забил един тукат."
    //--// така се изразяваше един познат татарин от детството ми. В Факти.бг работят журналисти, мислех!

    Коментиран от #82

  • 53 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Сали":

    много малко сте свестните цигани господин РОМ

    Коментиран от #57

  • 54 Нямат край

    0 11 Отговор
    Българоциганските драми. Що така бре, а уж сте си малко рода. Ама те хората са казали- между роднинските свади са най- ожесточени.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "99999":

    БЪЛГАРИН съм господине

    Коментиран от #61

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    герб пази циганите
  • 63 Jeep

    27 0 Отговор
    За циганите - ясно и не ми се коментира, ама аз искам да попитам "журналистката" прави ли разлика между жаргон и нормален език? ТУКАТ? Прави ли разлика между утежнявам и отегчавам. То няма ред без правописна грешка. Знам, че ще ме изтрие, защото триенето е по-лесно от ученето и писането.
  • 64 Съдиите

    16 1 Отговор
    а мръсни корумпирани предатели!
  • 65 Сойка

    30 0 Отговор
    Може ли да си представите какъв вой щеше да настане, ако случката беше обратно - българи да набият патладжанка и да я обидят ксенофобската.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Един

    10 0 Отговор
    Ало модератора! А бе как го допусна това на този " интегриран български ром" да го нарекат циганин?!
  • 68 Псевдоним

    14 0 Отговор
    Без фотоси на престъпниците и инструкции къде най-лесно могат да бъдат открити, тази новина е безсмислена.

    Коментиран от #71

  • 69 Грейс

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Миновач":

    Ама какви момчета? "Горките деца"
  • 70 Дедо

    6 0 Отговор
    Тор, всичките са само за тор.
  • 71 Jeep

    19 1 Отговор

    До коментар #68 от "Псевдоним":

    Това го имаше по соца.Пред някои от големите магазини (Намаг или Универмаг) в областните градове имаше табла със снимки на такива дето са хванати да крадат или са направили друга беля. Пишеше "Внимание-опасни рецидивисти". Сега те имат повече права от нас...
  • 72 Бат Мишо

    6 0 Отговор
    Мнго ме кефят подобни новини ...И подобна безнаказаност Само така ще ви се отворят очите ....Ще дойдете при мене на колене и ще ме молите -бати Мишо е ти ключовете от БТР ра ти знаеш како да праиш , ИЗВИНЯВАЙ ЧЕ ТЕ СЪДИХМЕ ЗА РАЗГРАДСКАТА РЕПУБЛИКА ....
  • 73 Факт

    12 1 Отговор

    До коментар #40 от "Перо":

    Затова не си струва да се бачка тука като знаеш колко много одържат и за чии помощи отиват
  • 74 Когато стигнах до съдебният процес и...

    12 0 Отговор
    Спрях да чета....Само съжалявам ,,дамата" ,че е проспала цяла година за да не разреши казуса с двамата ромула...Сталин е прав ,,има М..н...л,има проблем"....,,Мр..ната,га..на българка е много,много толерантна и другият път може и да не е възможно да свиделства пред ,,органа на държавата"...
  • 75 Така е най-справедливо!

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "СПраведлива присъда е да станат донори":

    В панделата циганетата ще се заразят с К-19 и да почне помпене на кръвна плазма на всеки10 дни!
  • 76 Гневен скункс

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гневна Катерица":

    Вярно бе!! В Германия- цигойнер,в Америка - джипси!! / Джипси Кингс!!/ Има и опера," Цигански барон"!! А дует "Ритон" в песента Джалма,няколко пъти пее: " Циганин как обича...."!!
  • 77 БПФ

    16 0 Отговор
    Тоест, според мерзавецът адвокат, щом съществото не знае какво е "ксенофобия", това го оправдава и ме дава право да пребива тия, на чийто гръб живее?
    Напротив - за мен това, че не си знае ЕГН-то, нито знае азбуката - е УТЕЖНЯВАЩО обстоятелство, защото то доказва, че пред съда е изправен хъхрешки скот, у който няма нищо човешко, освен анатомията !!! И точно като скот трябва да се третира - първо три дена бой с тоягата в ареста, после принудителен труд в окови в някоя каменоломна - да чyка камъни докато пукяса !!! Много милозливи станахме към тия твари, затова те ни тероризират !!!
  • 78 Роза

    12 0 Отговор
    Един единствен съвет мога да ви дам-видиш ли циганин-стой далеч от него!По възможност избягвай разговори и обяснения с такива хора.Никога не давай пари на просещи-после няма да те оставят на мира!Не отричам че може и между тях да има свестни хора,но те са малко и се броят на пръсти!
  • 79 Истината

    14 0 Отговор
    "Кучето скача според тоягата". С присъди като "порицание " и " пробация" сами им дават законно да бият,да мародерстват, дори да убиват! Е браво на съдебната ни система....
  • 80 Русенец

    14 0 Отговор

    До коментар #45 от "гост":

    Колко още години трябва да ви крадат, използват, мачкат и пребиват, за да проумеете най-накрая, че тези твари не могат да се интегрират?
  • 81 Курти

    5 0 Отговор
    90 % от циганските престъпления са на расистка основа.Но на това не се обръща внимание.Даже в Уганда преди години са изгонили всички индуси.
  • 82 Уточнение

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Karosel":

    Първо-пише се "токат". Второ-това е уличен жаргон, на който мястото не му е тук!
  • 83 3ерр3

    5 0 Отговор
    Абе, кво става тука бе? Кой плаща на тия дето защитават РАСИСТИ и убийци? До кога ще търпим НПО-та и европейски разпоредби?! Какви сме ние, бе? Роби ли сме, кво сме?! Защо ни убиват а ние не можем да се защитаваме? Защо сега модераторчето ще ми изтрие поста, понеже не е политкоректен по тяхному?!
    "Публикувано във факти.бг: Александър не е действал с цел, не е ударил с предварителен умисъл жертвата."
    С каква цел е търсел "НЯКОЙ ЗА БИЕНЕ"? Какво казва този израз? Може би е имал за цел да дари 10000лв на бедната женица, дето по нощите е тръгнала да работи за ЗАПАДНЯЦИТЕ и да им пълни гушите?!
    На адвокатът - 250 тояги на голо. Не по гърба, а по корема.
    Ако тия катили не ги осъдят на поне 20 години затвор без право на помилване, тогава съдията и прокурора да се дадат на лъвовете!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.