Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 12:21 10 065 43

100-килограмов Алабай на полицай нахапа зверски сина на бивш шеф в МВР

  • алабай-
  • нападение-
  • полицай

Розалин, който е на 22 години, е със скъсани връзки на рамото и разпрана кожа на корема от агресивното куче

100-килограмов Алабай на полицай нахапа зверски сина на бивш шеф в МВР - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Куче на полицай от София нападна и нахапа син на бивш шеф на МВР, който в същото време е разхождал хъскито си, пише "Телеграф".

Инцидентът е станал в събота следобед в градинката пред блок 318 в столичния кв. "Дружба". Агресивното животно - порода "Алабай", било пуснато без каишка и намордник, а в същото време наблизо се разхождали семейства с малки деца.

"Възмутен съм много, защото пристигналите на място полицаи, след като позвънихме на телефон 112, отпратиха свидетел, а после най-безцеремонно ни казаха "А вие свидетел имате ли? Я си намерете". заяви Валентин Бучински, бивш шеф на НДМВР Перник, и столичното 4 РПУ, а сега висш служител в митниците.

Синът му Розалин, който е на 22 години, е със скъсани връзки на рамото и разпрана кожа на корема от агресивното куче.

22-годишният програмист извел кучето си на разходка, но изведнъж видял, че към тях се насочва огромен алабай, тежащ близо 100 кг. Извикал собственика да го хване, но не последвала реакция. За да предпази своето животно го взел на ръце и започнал да се отдалечава.

Чуждото четириного обаче се хвърлило върху него. Той паднал на земята и започнало боричкане, продължило няколко минути. След инцидента Бучински прибрал своето куче и повикал полиция, тъй като имал наранявания, а собственикът се държал нагло и дори не се извинил за нападението.

На място пристигнал екип на 8-о РПУ. "Полицаите мрънкаха, че не било работа на тях, а на общината да се занимават с кучета, нямало и какво да направят.

Изведнъж видях сина ми, който опитва да пише жалба, а над него се бяха събрали собственикът на кучето, който разбрах, че е полицай, и другите двама униформени и го питаха защо пише жалбата, защо се изкарва, че е пострадал и т.н.", коментира експолицаят.

Той самият като бивш служител на МВР бил възмутен, че униформени не знаят закона и не взимат мерки, а най-скандалното според него е било, че изгонили свидетел, за да не злепоставят собственика на агресивното куче.

"Имаше млад мъж с дете на ръце, който видя всичко и дойде, за да го разпитат. Питаше защо животното е без каишка и е имало заплаха за децата, които играели наблизо.

Полицаите обаче не му обърнаха никакво внимание и го отпратиха. Те дори не искаха акт да съставят на собственика", възмути се Бучински.

Ексшефът от МВР допълни, че заради поведението на униформените отново алармирал 8-о РПУ и на място бил пратен друг екип, който приел жалбата на сина му. Предстои проверка по случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Адвоката

    96 4 Отговор
    Така е, дрипите се поддържат ако имате проблем със служител на МВР се пише до инспектората в СДВР до министъра и се пуска жалба до прокуратурата на дежурните дрипи не може да се има доверие!
  • 3 Behemoth

    48 20 Отговор
    50% увеличение на заплатите на полицаите....поне!

    Коментиран от #18

  • 4 Баро Вкаров

    13 9 Отговор
    Тва куче мяза да е ат порода Дебъл(демократичен българин).
    🐖😁🐖😁🐖😁🐖😁🐖
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бай онзи

    32 3 Отговор
    роднина, милиционер, роднина...
  • 8 сила

    23 6 Отговор
    синът му розалин..........
  • 9 Какъвито

    33 0 Отговор
    стопаните , такива и животните !
  • 10 Гост

    56 1 Отговор
    "собственикът се държан нагло и дори не се извинил за нападението". Собственикът на алабая да не е полицай? За един преятел питам. Изводът от статията е: ако в България не ходиш със свидетел на рамото, животът ти не струва пукната пара; ако не си полицай или прокурор или няма връзки с такива - животът ти не струва пукната пара; ако си полицай или прокурор можеш да си правиш каквото искаш и животът и страданието на другите не струва пукната пара; ако си част от някоя престъпна организация нарочена като "държавна институция" то има голяма вероятност престъплението ти да бъде прикрито от "системата", защото т.нар. институции се управляват като мафиотски кланове и омертата е по-силна от всякакви закони. Генералният извод: животът в Територията не струва пукната пара. Прокопсия тук няма да има нито за вас, нито за децата ви, затова се спасявайте, за да не ревете.
  • 11 Корона глад

    46 0 Отговор
    И тоя ще е на площада да иска увеличение на заплатата
  • 12 Обективно

    63 0 Отговор
    Нямам думи! И ТИЯ ИМАТ НАГЛОСТТА ДА ИСКАТ ОЩЕ ПО- ГОЛЯМО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ!!!! СРАМ И ПОЗОР!!!! НАГЛЕЦИ И ЦИНИЦИ!!!
  • 13 м-р Костов

    13 13 Отговор
    Родителите на малки деца са конкуренти на полицаите във вземането на пари. Правилно са изгонили свидетеля.

    Коментиран от #21

  • 14 Преди години

    46 1 Отговор
    ...посред бял ден ме нападна младеж....едва не ме удуши...след което отидох в мвр да подам информация. Казаха ми, че нищо не могат да направят, защото нямало убит. ...Оттогава където видя полицай - бягам надалече.
  • 15 Хккхх

    13 4 Отговор
    Няколко минути с туй куче на земята да е мъртъв. Пребройте до трийсет на ум и си представете няколко минути с туй чудо отгоре ви да гризе.
  • 16 Тра-ла-ла

    14 0 Отговор
    Справедливостта тържествува винаги. Понякога рано, друг път по-късно, дали видимо или не видимо, но винаги безпогрешно!
  • 17 от Италия

    60 1 Отговор
    Тук в Италия ако се случи такова нещо, кучето го евтаназират задължително, собственикът на агресивното куче отива със сигурност за поне 5 години в затвора. И гражданският иск срещу него започва от 100.000 евро нагоре и почти винаги се удовлетворява.
    Тук без каишка е забранено да се пуска куче навън. Вярно понякога съм виждал, но само на малки породи - пинчери и други подобни, или палета на по 3-4 месеца.
    Няма начин собственика на агресивно куче, което ухапе човек или друго куче, да се отърве.

    Коментиран от #22, #36

  • 18 Centurion

    47 1 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    50% съкращение в МВР.Този безполезен башибозук да отива и да работи,търтеи и паразити ме ни трябват.Няма кой да ги храни,че и претенции имат за овеличвние.Нагли та нагли!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор
    Гадни милиционери
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Космат гръб

    21 0 Отговор

    До коментар #17 от "от Италия":

    Е да, но това е Италия, в кенефа, както виждаш, е съвсем различно.

    Коментиран от #35

  • 23 Наблюдател

    12 5 Отговор
    Каква история само-кучета, полицай, бивш такъв-а сега митничар. Прави са хората да казват, че кучетата сякаш знаят кого да ухапят.
  • 24 Филип Боев

    16 0 Отговор
    Какво мислят полицейските синдикати? А МВР ръководството?
  • 25 Хакму

    7 2 Отговор
    Имаше тук един Атила,който казваше как се постъпва с милиционерите,които не спазват законите ама всички го изкарваха луд.Явно е дошло времето кучета на милиционери да свършат тая работа.Предполагам Атила е убит и заровен в някое торище на кравеферма
  • 26 Дългият

    24 0 Отговор
    Това хич не е изолиран случай.За такъв трябва затвор и евтаназия на добичето...
  • 27 ЖОРО

    6 3 Отговор
    ВСИЧКИ полицаи КОВИД ДА хванат..траурни агенции у домовете им ДА влизат..
  • 28 Шамара

    18 2 Отговор
    Да се разреши свободното закупуване и носене на оръжие!!
  • 29 Проклятието да си бълхaрин

    4 4 Отговор
    Хахаха...кучкари/полЮцаи/ИТ гeйчета се прeбават взаимно ...хахаха...мила родна картинка в кочината...
  • 30 Ганьо

    12 0 Отговор
    Полицията отдавна се е превърнала в правораздавателен орган. Забравиха, че са правоохранителен.
  • 31 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    ЗАЩО ИМЕНАТА НА ПОЛИЦАЙ - ПУСНАЛ АЛАБАЙ ДА ХАПЕ ХОРА -НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ !?!?!?!? АЗ СЪМ ВЪОРЪЖЕН ЗАКОННО --- НЯМА ДА ИМА АЛАБАЙ И ПОЛИЦАЙ ,НО И ПРИ ДЕЛОТО И СЪДЛЯРКО ИЛИ СЪДЛЯРКА -ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ - !?!?!?!? НЯМА ДА СЕ" БИЯ"С КОЛЕГИТЕ -ЩЕ УБИВАМ НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ И МАЙКИТЕ НА НАЧАЛНИЦИТЕ !!!!!!!!!!
  • 32 Гост

    0 7 Отговор
    Никъде не написаха , че Розалинчо е наркоманче и покрадва. Кой знае как се е заяждал.
  • 33 1234578

    10 1 Отговор
    Ако е вярно, че полицаите са направили опит да прикрият колегата си. Като са нарушили закона и ако е вярно, че не знаят закона. Трябва да бъдат уволнени веднага и да нямат право доживот да са полицаи и да заемат длъжност с власт в държавния сектор. Стига сме толерирани шуробаджанащината. А полицаят с агресивното куче трябва да глобен по-сериозно от обикновените граждани, защото с кави очи ще отиде да глобява други хора, че разхождат кучетата си без намордник. Когато самият той прави същото.
  • 34 Centurion

    5 0 Отговор
    Няма да е лошо,понеже животното няма вина,виновен е водача на кучето.,да бъде наказан по реципрочен начин,и за напред ще знае.Ако му се размине случката рано или късно ще се повтори.
  • 35 МИ ТО Е ЯСНО

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "Космат гръб":

    Ма тоя к****л полицая можеше да му сложи поне НАМОРДНИК,когато го извежда на улицата (псето)......И нямаше да има проблем.....
    Ама Ганьо е на максимата ,,ти ли ,че ми кажеш на мене,, и всеки я кара през просото,на никой не му пука за нищо и за никой и затова сме на този хал.....От БЕЗХАБЕРИЕ И ГОЛЯМО ЕГО.......
  • 36 Да ама не

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "от Италия":

    В Италия от 4 години е забранена евтанзията на кучета, агресивните отиват в приют.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 собственик

    4 0 Отговор
    Моето малко мило кротичко алабайченце , е много добричко , дечицата ми си играят с него , приближило се е само да подуши , и да си поиграе , само този лош човек го е провокирал , моето куче е много възпитано , и така не прави , само по някой път когато си реши, но на мен ми е много готино , и избивам отлично своите си комплекси да пускам свободно , такова голямо куче , с което да плаша всички наоколо, чувствам са много значим и специален .
  • 39 ТОТО

    2 0 Отговор
    крайно време е да се забранят аресивните породи в БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИ КУЧЕТА ДА ИМА САМО В АРМИЯТА.ПОЛИЦАЙТИ НЕ СА ХОРА.
  • 40 кромуел

    3 0 Отговор
    А кой ще спи под цъфналата дюля в патрулката а
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Реших че 100кг алабай

    0 0 Отговор
    Се казва Розалин,хаха