Last news in Fakti

2 Декември, 2012 14:40 1 376 1

484 престъпления разкрити за месец в провинцията

  • мвр-
  • престъпления-
  • села

След създадената организация за засилен контрол, превенция и сигурност в малките населени места, в областните дирекции на МВР бяха планирани и се провеждат регулярни специализирани полицейски операции. В тях участват служители на главните дирекции „Национална полиция“, „Гранична полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Специализираните полицейски сили. Това съобщиха от МВР.

Само за периода 01 - 31 октомври 2012 г. на територията на страната са проведени 729 операции, разкрити са 484 престъпления и са задържани 488 лица. Образувани са общо 862 досъдебни, бързи и незабавни производства (във Варна - 413, Плевен - 61, Монтана - 49, Пазарджик - 44, Силистра - 40). Проверени са 4333 обекта, 22 535 моторни превозни средства и селскостопанска техника, 28 701 лица. Съставени са 1094 протокола и разпореждания по ЗМВР, 3545 акта по ЗДвП, 2181 по Закона за български документи за самоличност и 499 по други закони и наредби. Наложените глоби с фиш по ЗДвП са 4618.

На територията на страната са регистрирани 6 грабежа (с. Челопеч, Софийско; с. Долен, област Благоевград; с. Долна Липница, област Велико Търново; с. Хлевене, област Ловеч; Плевен; с. Ивайло, област Пазарджик), от които са разкрити 3 (ОДМВР София, Ловеч и Плевен). Задържан е извършителят на убийство в с. Розино, Пловдивско. Установени са извършителите на изнасилване на самотно живееща жена в с. Септемврийци, Видинско и на непълнолетно момиче от с. Хан Аспарухово, Старозагорско.

В резултат на засиления контрол по безопасността на движението са установени водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол, без свидетелство за управление, както и с фалшиви винетни стикери.

Регистрирани са случаи на отглеждане на канабис, иззети са количества тютюн и цигари без акцизен бандерол.

На териториите, обслужвани от ОДМВР Кърджали и Смолян, няма извършени тежки криминални престъпления в малките населени места. Констатираните нарушения са предимно по ЗДвП.

След среща на ръководството на ОДМВР Ловеч с регионалната дирекция по горите, стартираха и съвместни проверки на сечища, както и на моторни  средства, превозващи дървесина. В резултат на действията през октомври месец са образувани 4 досъдебни производства за незаконна сеч.

В Разградска област са регистрирани 5 кражбите на дървесина от горите в землищата на селата Юпер, Дянково, Желязковец, Трапище и Чудомир. Съставени са 5 акта по чл. 218б от НК, образувано е 1 досъдебно производство. За установени случаи на неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, са образувани 3 досъдебни производства

С кмета на община Тутракан, област Силистра, и земеделски производители от с. Нова Черна е разработена работна карта за изграждане на система за видеонаблюдение в селото.

При проведените спецоперации в селата на територията на ОДМВР Шумен са регистрирани 10 случая на шофиране след употреба на алкохол, като двама от водачите били и без свидетелство за управление на МПС. При проверките са санкционирани други 6 неправоспособни водачи - двама от тях в едногодишен срок на наказание за същото деяние.

Регистрирани са 4 пътно-транспортни произшествия заради управление с несъобразена скорост в села и по междуселски пътища. Тези инциденти потвърждават статистиката на КАТ за констатираните проблеми на безопасността на движението по междуселските пътища.

След констатирани случаи на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и след употреба на алкохол, от ОДМВР- Ямбол е инициирано заседание на местната комисия по обществен ред и сигурност.

От ОДМВР Хасково съобщават, че продължават стриктно да следят  спазването на изискванията на Закона за гражданската регистрация и за връчване на предупредителни протоколи за промяна на настоящ адрес на трайно установените на територията лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катаджийчето

    0 0 Отговор
    Еййй браво!!!!