Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 10:15 2 070 13

Лекар се отзова на адрес с ранен мъж и беше нападнат с нож

  • лекар-
  • нападение-
  • нож-
  • дупница

Пациентът бил недоволен от закъснението на медика

Лекар се отзова на адрес с ранен мъж и беше нападнат с нож - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Медик от Спешен център – Дупница е заплашен с нож, след като е извикан на адрес с ранен мъж в село Яхиново, предаде "Струма".

На тел. 112 е постъпил сигнал в Спешния център за мъж със срязана китка на едната ръка в дупнишкото с. Яхиново. Дежурният лекар в Спешен център д-р Янис Янков отишъл на подадения адрес в селото, но пострадалият мъж го посрещнал с нож в ръка и закани, защото бил закъснял.

“Колегата е бил заплашен с нож от пациента, който бил с 4 см рана на китката на едната ръка. Наложило се да се търси съдействие от полицията, за да озапти пациента. Често се случва да се забавят адресите, подадени от тел. 112", заяви д-р Бойко Полянов, началник на Спешен център – Дупница.

Нуждаещите се от помощ звънят на тел. 112 в София, оттам адресът се подава в Кюстендил и едва тогава идва при нас в Дупница. Имало е случаи, когато са ми звънели на личния телефон за тежко болен. Отивам, преглеждам пациента и се връщам в Спешен център, и чак тогава от тел. 112 се обаждат да подадат адреса. Обидно е лекарите да са подложени на тормоз и заплахи, каза още началникът на Спешна помощ в града.

Пациентът е закаран в частната болница, където е зашита раната на ръката му. Ежедневие е в Спешен център да идват пияни и дрогирани хора, които псуват и се заканват вербално на колегите, но те са длъжни да ги прегледат и лекуват. Ако откажат, ще носят наказателна отговорност, ако нещо се случи с пациента, разкри д-р Полянов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    15 4 Отговор
    роми

    Коментиран от #3

  • 2 НОВО ПЕТ

    9 3 Отговор
    ТАКА ДЕ......НОРМАЛНО...ОТ УТРЕ ЛЕКАРИТЕ С ОРЪЖИЕ И СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ....
  • 3 радио мелез

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    То знае ли се кой носи циганска кръв България? Те са масовите кръводарители. Когато ти трябва кръв в болница отиваме да се молим на циганина да ни продаде и после вливат циганската кръв и почва да тече циганска кръв във вените ни. После оплождаме половинката си, и после според теб се ражда чист българин, не, с право ги наричаш братя цигани
  • 4 РАДИО ХАН АСПАРУХ

    3 9 Отговор
    Всички знаем какъв е бил Хан Аспарух...

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    10 2 Отговор
    Е тия лилавите не знам защо ги обслужват само! Нито осигуровки нито данъци плащат!!!
  • 6 Радио Индипйендъз

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "РАДИО ХАН АСПАРУХ":

    Почитай предците си, за да имаш бъдеще. Да, знаем - бил е прабългарин от велик род, родът Дуло. Благодарение на това че Кан Аспарух е основал България, то ти днес драскаш тук. Иначе по темата, цигани са и точка.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 777

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Радио Индипйендъз":

    Какъв е бил първия човек Адам?
  • 8 Това значи ли, че

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Радио Индипйендъз":

    Сиганите са прабългари? Логически това следва от твърдението ти

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БГ МАФИЯ В МС

    6 2 Отговор
    В ЛИТВА СПЕШНАТА ПОМОЩ ВИНАГИ Е ПРИДРУЖЕНА С ПОЛИЦИЯ. ПОЛИЦАЙТЕ ПРИСТИГАТ ПЪРВИ НА АДРЕСА. В БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ СТАНЕ ТАКА?????? МАФИОТИ НИ УПРАВЛЯВАТ И КРАДАТ.
  • 11 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ЗАЩО СПЕШНИТЕ МЕДИЦИ НЯМАТ ЕЛЕКТРО ПАРАЛИЗИРАЩИ УРЕДИ ЗА ЗАЩИТА ОТ НАПАДЕНИЕ ????? А КОЙТО НАПАДАТЕЛ ИДЬОТ Е СЪС СЛАБО СЪРЦЕ - ЖИВОТЪТ МОЖЕ И БЕЗ НЕГО - ПО СПАРТАНСКИ !!!!!
  • 12 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    КОЙТО ЗАПЛАШИ ЕКИП НА СПЕШНА ПОМОЩ СЕ ЛИКВИДИРА И ПО ЗАКОНА НА ЦАР БОРИС ---НЕГО ;МАЙКА МУ ;ЖЕНА МУ-ДЕЦАТА -СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯТ МУ РОД - МАНГУРО-МАНГАЛО -МАНГАСА РСКИ !!!!!!!!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.