Last news in Fakti

20 Април, 2021 16:52 4 710 20

Мъж съсече с резачка вратата на съседа и уби жестоко коня му

  • резачка-
  • убийство-
  • кон-
  • разлог

Виновникът се разминал с условна присъда

Мъж съсече с резачка вратата на съседа и уби жестоко коня му - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

28-годишният Л. Циков от Разлог, нахлул в дома на съседа си с резачка, повредил входната му врата и умъртвил коня му, се размина с условна присъда за срок от 7 месеца.

Мъжът е уличен за три престъпления – за противозаконно повреждане и унищожаване на чужди движими вещи, за хулиганство и противозаконно причиняване на смърт на гръбначно животно, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. По първите две обвинения Л. Циков е получил наказания пробация за срок от 12 месеца, а по третото – за смъртта на коня, съдът му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от 7 месеца. Това наказание е най-тежко от трите постановени и съдът го е определил като крайно, като е отложил изпълнението му за срок от три години. Така Циков се е разминал с ефективната присъда, но ако в изпитателния си срок извърши друго престъпление, наказанието ще бъде приведено в сила и той ще трябва да лежи в затвора ефективно.

Случаят е от 2018 година, когато подсъдимият Л. Циков заедно с брат си и чичо си, въоръжени с брадва и моторен трион, нахлули в дома на своя съсед Д. Младенов и се стигнало до истински екшън. Той се разиграл на улица „Изгрев“ в ромския квартал на Разлог и завършил с наранявания на някои от участниците в боя и материални щети на дома на Младенов. На път за вкъщи обвиняемият и роднините му блъснали с автомобила си коня на Младенов, който бил завързан за каруцата на улицата пред дома. Животното получило сериозно нараняване, но тримата пияни мъже не спрели и продължили пътя си.

Ядосан, собственикът на животното потърсил по телефона сметка на съседите си. Това ги вбесило и минути по-късно те нахлули в дома му. Обвиняемият запалил моторния трион и нарязал входната врата. Младенов чул шума и излязъл навън, но бил повален на земята от неканените гости. При боричкането Л. Циков нанесъл с върха на триона множество разкъсно-контузни рани по тялото на съседа си. Мъжът успял да се измъкне и да избяга.

Обвиняемият не спрял и срязал дървената стрелка на каруцата, а след това и корема на коня, като му причинил зееща порезна рана. Малко по-късно от тежката рана и кръвозагуба животното починало.

Обвинителният акт срещу Циков бе внесен в съда през ноември на 2020 година след повече от две години разследване по случая. Той е реабилитиран, признал е изцяло вината си и е сключил споразумение, което му е гарантирало по-леката присъда.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    71 1 Отговор
    УРОДИ ОРКИ САДИСТИЧНИ ИЗЧАДИЯ....нямам думи
  • 2 Аа,лилави

    27 1 Отговор
    Аз си мислех че за разложани иде реч..
  • 3 1234

    32 1 Отговор
    Дива работа, диви краища! Липсва Хайтов!

    Коментиран от #19

  • 4 Служих в Разлог

    40 0 Отговор
    Разложанин на живинка не посяга,само лилавите могат да го направят,отвътре им иде..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Smooth Jazz

    44 0 Отговор
    И на този престъпленията остават безнаказани. Поредният. Ако искате истинска демокрация, трябва да има строги закони и тежки наказания за престъпниците. В противен случай това е чиста анархия и всеки си прави каквото си поиска бенаказано. Примери безброй.

    Коментиран от #16

  • 7 Само за кончето

    45 1 Отговор
    трябва да лежи 20 години, изрод!!!
  • 8 да му разрежат на него

    30 0 Отговор
    с резачка, изрод
  • 9 ХАН КРУМ

    31 0 Отговор
    ЦИГАНИНА ПРЕСТЪПНИК ТРЕБЕ С МОТОРНАТА РЕЗАЧКА ДА БЪДЕ ИЗКОРМЕН КАКТО КОНЯ!!!!! КАЗАХ!!!!
  • 10 Ромобългарски идилии

    4 1 Отговор
    Направо филм да се заднеме
  • 11 Гошо

    5 0 Отговор
    Егати уестърна
  • 12 БПФ

    19 0 Отговор
    Предвиденото в НК наказание за убийството на конят е от една до 3 години - ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА !!!

    Крайно време е да се приеме ЕЛЕМЕНТАРЕН закон - мрсен садия, който НЕ прилага Наказателния кодекс по отношение на тежестта на предвидените наказания, сам да сяда на подсъдимата скамейка !!! Помните ли другото хъхрешко полусъщество - онова, дето открадна кутия с дарения за болна жена - дето се оказа, че е лежало за УБИЙСТВО една цяла година ??? Ей-такива твари ни тероризират реално безнаказано, заради мрсниците в тоги !!! Каква полза Народното събрание да приема адекватни закони, щом тия мерзавци, дето вземат по 15 заплати за 12 месеца, отказват да ги прилагат?

    Отделно в случая имаме и опит за убийство !!! Отделно, че животът на един хъхрек трябва да струва по-малко от животът на благородно животно като конят !!!

    Коментиран от #13

  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "БПФ":

    Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи.
    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
  • 14 арто

    8 0 Отговор
    Когато липсва справедливо правораздаване, се стига до самоуправство.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Опит за убийство на човек имаме тук

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Smooth Jazz":

    И убийство на кон,но според съдията наказанието е условно?
  • 17 vaci

    6 0 Отговор
    Абе дайте имената на съдията .Да не е бил пиян ? Егати анархията ако някой нормален човек направи тази простотия колко ще го осъдят?
    Вижте сте Герб,Гешев до какво докарахте родината.
  • 18 ККК

    3 0 Отговор
    Да се разреши свободното закупуване и носене на оръжие, както и употребата му в условия на неизбежна самоотбрана!!!
  • 19 5678

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    За какъв Хайтов говориш? Хайтов не е написал и ред! Всичко е цап-царап!
  • 20 Те така

    1 0 Отговор
    Браво! Прави са престъпниците да убиват! Аз заставам зад тях! Защо ли? Като няма закони, всеки ще опита да извърши престъпление, знаейки, че ще му се размине и ще бъде прав за това. Този престъпник е извършил нещо страшно и за това - условна присъда. Супер! Следващият път нека убие дете, за да му дадат не 7, а 8 месеца условно, за да убие още едно.