Last news in Fakti

30 Януари, 2013 14:51 3 281 3

Ментета за 360 000 лв. в Банско

  • ментета-
  • стоки-
  • банско

Пролетна колекция от ментета задържаха пък митничарите на Капитан Андреево

Ментета за 360 000 лв. в Банско - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки, е иззето при операция на служители на ГДБОП, съобщиха от МВР. Извършени са проверки на шест търговски обекта в Банско, отрити са близо 2050 артикула на стойност около 360 000 лева.

Операцията е реализирана вчера от служители на сектора на ГДБОП в  Благоевград. След разследване вчера те предприели проверка на шест търговски обекта на територията на гр. Банско.  Оттам иззели близо 2050 артикула, имитиращи известните търговски марки “Tommy Hilfiger”, “Prada”, “G-STAR”, “Disquared”, “Abercrombie&Fitch”, “Bench”, “Adidas”, “Chanel”, “Puma” и др., и разпространявани без съгласието на притежателя на изключителното право, съгласно Закона за марките и географските означения.

Стойността на иззетото количество стоки - менте /облекла, чанти, портфейли и несесери/ възлиза на близо 360 000 лв. В един от магазините нямало касов апарат, установили още антимафиотите, които сигнализирали за случая в НАП-София.

Образувани са пет досъдебни производства за извършени престъпления по чл. чл. 172 б от НК под наблюдението на Районната прокуратура – Разлог. Работата по разследването продължава.

Пролетна колекция от ментета задържаха пък митничарите на Капитан Андреево

Ментета са били превозвани от камион с турска регистрация, пътуващ за Босна от Турция през България. Митническите служители се усъмнили в превозните документи и извършили щателна митническа проверка, при която откриват текстилни изделия, за които има съмнения, че се пренасят в нарушение на Закона за марките и географските обозначения. Открити са 210 броя дамски блузи и 190 броя рокли с логото на ZARA, 340 броя мъжки ризи с марка MEXX, още толкова тениски и памучни блузи с логото на IC WAIKIKI и 130 броя детски панталони с лого DISNEY.

Шофьорът на камиона, български гражданин, обяснил на митническите инспектори, че е присъствал на товаренето на стоката, но не е отговарял за чувалите и не е знаел какво има в тях.

От началото на годината до момента това е 31 предотвратен случай на пренасяне на стоки, нарушаващи права на интелектуалната собственост.

В изпълнение на Регламент 1383/2003 г. на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени правопритежателите на световноизвестните търговските марки. Работата по случаите продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nauchete se da pishete tapanari

    0 0 Отговор
    mentata ok shtom taka go chuvate
  • 2 IC WAIKIKI

    0 0 Отговор
    Откога LC Waikiki са IC WAIKIKI? :D
  • 3 Ivaylichko

    0 0 Отговор
    Престанете да се излагате! Каква мента?